Koningin geeft startschot voor Mind Us

In Rotterdam heeft niemand minder dan Koningin Maxima  de stichting Mind Us geopend. Deze stichting helpt jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 27 jaar die te maken hebben met mentale problemen. Maxima gaf niet alleen het startschot voor de nieuwe stichting en werd meteen de erevoorzitter van Mind Us.

Koningin geeft startschot voor Mind Us; verbinden en sterker maken

Bij de nieuwe stichting worden zowel nieuwe als bestaande initiatieven ondergebracht. De bedoeling is dat wordt ontdekt wat echt werkt. ‘’Daarna willen we projecten met elkaar verbinden en natuurlijk sterker maken. We werken daarbij alleen met specialisten, en natuurlijk met de jongeren zelf’’, liet de vorstin bij de opening van de stichting weten.

Verdrietig en machteloos

De stichting helpt Maxima ook nadrukkelijk zelf bij de zoektocht na de dood van haar zusje Inez. Zij overleed nu ongeveer vier jaar geleden. Inez had depressies en dat maakte zowel Maxima als haar familie onmachtig. Ze wisten niet hoe ze haar konden helpen. Uiteindelijk pleegde ze zelfmoord. ‘’Toen dat gebeurd was, was er sprake van verdriet en machteloosheid’’, zo liet Maxima weten. ‘’Het voelt nog steeds verdrietig en machteloos dat het zover is gekomen en dat we haar niet hebben kunnen helpen.’’

Uit de taboesfeer

De koningin liet weten dat er veel meer mensen zijn die niet goed weten hoe ze iemand kunnen helpen die te maken heeft met mentale problemen. ‘’Om die reden willen we met de nieuwe stichting psychische problemen uit de taboesfeer halen. We moeten er over praten’’, zo zei de Koningin tijdens haar speech. Ze liet verder weten dat ze ook haar eigen dochters op het hart heeft gedrukt om over deze zaken te praten als daar aanleiding voor is.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar