nieuwe maandpremies in 2022

Hier vind je een algemeen overzicht van de nieuwe maandpremies in 2022

Goed nieuws! De nieuwe maandpremies in 2022 voor alle zorgverzekeraars zijn bekend gemaakt. De vier grootste zorgverzekeraars van Nederland zijn Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis, maar je kunt natuurlijk ook uit andere zorgverzekeraars kiezen. Als je naar de vier grootste partijen kijkt, zie je dat de nieuwe maandpremies in 2022 gemiddeld tussen de €3 en €8 euro stijgen. De stijging komt hiermee net boven de gemiddelde stijging van €2,60 per maand, die het kabinet met Prinsjesdag deelde. In dit nieuwsbericht lees je meer over de stijgingen, verlagingen en goedkoopste opties voor je zorgverzekering in 2022.

Welke bekende zorgverzekeraar is de goedkoopste optie van alle grote namen?

Ben je op zoek naar één van de grootste zorgverzekeraars, waar je ook nog eens een interessante maandpremie betaalt? Dan kun je het beste voor Zilveren Kruis kiezen. Deze grote zorgverzekeraar is van alle grote namen de goedkoopste keuze, aangezien je bij hen €131,45 euro per maand kwijt zal zijn in 2022. De verschillen tussen de bekendste opties zijn klein. VGZ vraagt voor de basisverzekering een maandpremie van €132,65 euro per maand. Menzis verhoogt de nieuwe maandpremies in 2022 naar €133,25 euro en CZ is de duurste variant met €134,50 per maand.

Houd er rekening mee dat je tot 31 december 2021 de tijd hebt om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Je hebt dan tot 1 februari 2022 de tijd om je nieuwe zorgverzekeraar uit te kiezen.

Welke zorgverzekeraars hebben de hoogste stijgingen voor de nieuwe maandpremies in 2022?

De zorgverzekeraars die er met de nieuwe maandpremies in 2022 bovenuit steken, zijn Ditzo en Besured. Ditzo laat de nieuwe maandpremie in 2022 namelijk met €13,55 euro stijgen, waar je bij Besured in 2022 €11,17 euro meer per maand gaat betalen. Zekur, VGZ, UMC en Univé hebben ervoor gekozen om de maanpremie met (bijna) €10 euro per maand te laten toenemen in 2022. Wil je van zorgverzekeraar wisselen? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de maandelijkse premies en de inhoud van de aanvullende verzekeringen. Zo kun je voor een zorgverzekeraar kiezen die zowel bij je medische behoeften als je portemonnee past.

Zijn er ook zorgverzekeraars die de maandpremie hebben verlaagd?

Ja, er zitten ook een aantal verlaagde maandpremies tussen de nieuwe maandpremies in 2022. Wanneer je voor een basisverzekering bij Salland kiest, betaal je komend jaar €3 euro minder dan de maandpremie die dit jaar voor deze basisverzekering gehanteerd wordt. Zorg en Zekerheid heeft naar buiten gebracht dat de nieuwe maandpremie in 2022 zelfs met €4,30 euro verlaagd wordt in 2022. Wil je meer te weten komen over de nieuwe maandpremies in 2022? Zorg er dan voor dat je alvast verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt. Dit kun je doen door ons overzicht erbij te pakken. Op die manier vind je een zorgverzekeraar die het beste bij je past.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar