Vroeg opstaan

Handige tips waarmee vroeg opstaan een stuk makkelijker wordt

Ben je geen ochtendmens, maar zou je meer uit je dag willen halen door toch vroeger op te staan? Dan is dat een goed idee, aangezien vroeg opstaan een positief effect heeft op het verloop van je dag. Op deze pagina lees je wat de voordelen zijn van vroeg opstaan en op welke manier je dit kunt bereiken. Wanneer je vroeg opstaat ben je vaak productiever en kun je ook meer energie ervaren. Verder lees je meer informatie over handige extra’s die zorgverzekeraars aanbieden, om je gezondheid en gezonde leefstijl te bevorderen.

Wat houdt vroeg opstaan precies in?

Vroeg opstaan betekent voor iedereen iets anders. Je kunt er zelf voor kiezen om vroeg op te staan, maar het kan ook zijn dat je baan van je verlangt dat je vroeg opstaat om op tijd op werk aan te komen. Vroeg opstaan is niet voor iedereen even makkelijk. Soms kun je er niet onderuit en is het een goed idee om ermee te oefenen. Je bepaalt zelf wat jij onder vroeg opstaan vindt vallen. Je kunt je wekker om 5, 6 of 7 uur zetten. Naast dat je meer aan je dag hebt, zitten er ook interessante voordelen voor je gezondheid aan vroeg opstaan.

Welke voordelen zitten eraan vroeg opstaan?

Een belangrijk voordeel van vroeg opstaan is dat je meer wakkere uren in je dag hebt zitten. In de ochtend is het vaak rustig op straat en om je heen. Dit zorgt ervoor dat je kunt mediteren, sporten of een rustig rondje buiten kunt lopen. Wanneer je vroeg opstaat zijn je hersenen fris en voel je meer energie doordat je net uit je slaap komt. Vroeg opstaan zorgt daarom voor meer productiviteit. Wanneer je vroeg wakker bent, kun je meteen aan je to do lijst voor de hele dag beginnen. Dit heeft als gevolg dat je eerder op de dag kunt relaxen, omdat je alles dan al af of gedaan hebt. Hierdoor kun je eerder van je vrije tijd genieten.

Wanneer je een drukke dag hebt en je laat opstaat, kan je stress ervaren aangezien je veel moet doen in weinig tijd. Als je stress ervaart maakt je lichaam cortisol aan, dit stresshormoon heeft een negatief effect op je lichaam. Door dit te voorkomen, voel jij je rustiger en zit je lekkerder in je vel. Je voorkomt er stress gerelateerde klachten mee zoals hoofdpijn en een gejaagd gevoel of een verhoogde hartslag.

Deze tips helpen je bij vroeg opstaan

Wanneer je er vroeg uit wil in de ochtend, is het belangrijk dat je de avond ervoor op tijd gaat slapen. Een goede nachtrust draagt bij aan je gezondheid, dus probeer iedere nacht gemiddeld 8 uur lang te slapen. Gaat de wekker om 7 uur in de ochtend? Dan kun je proberen om de avond ervoor rond 11 naar bed te gaan. Vroeg opstaan wordt makkelijker als je wakker wordt van natuurlijk (nep) licht. Je zou doorschijnende gordijnen of een Ambulight kunnen kopen. De zonsopgang helpt je slapende lichaam rustig ontwaken.

Een andere tip om vroeg op te kunnen staan is door je ochtend van tevoren te plannen. Maak een schema met activiteiten die je op bepaalde tijden doet. Zo kun jij je makkelijker aan je vroege ochtendrituelen houden. Een andere tip is om in de middagen geen koffie meer te drinken. Hierdoor slaap je beter en kun je eerder opstaan. Word je pas écht wakker als je uit bed stapt? Dan kun je ervoor kiezen om je wekker aan de andere kant van je slaapkamer te plaatsen. Je moet er dan wel uit om de wekker uit te zetten. Hierna kun je meteen uit bed blijven.

Werk aan je gezondheid door gebruik te maken van leuke extra’s uit je zorgverzekering

Sommige zorgverzekeringen of zorgverzekeraars bieden je interessante extra’s aan als je voor hen kiest. Deze extra’s kunnen bestaan uit exclusieve gezondheidsapps, kortingen op bekende apps zoals Headspace en nog veel meer. Door kleine aanpassingen te maken in je dagelijkse routine, kun je langzamerhand bewuster worden van je eigen leefstijl. Hoe gezonder je leeft, hoe beter jij je gaat voelen. Ben je benieuwd welke extra’s de zorgverzekeraars in 2023 aan je bieden? Dan kun je tegen het einde van het jaar verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Op die manier kun je kiezen voor een zorgverzekering die bij je past en waar jij meer uit kunt halen!

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar