Een hypotheek regelen als medische specialist

Een hypotheek voor een medische specialist

Een hypotheek regelen als medische specialist, waar moet je op letten?

U heeft besloten om uw ideale huis te kopen. Er zijn echter momenten dat u behoefte heeft aan een gespecialiseerde sparringpartner op medisch gebied. Iemand die uw wereld kent en antwoorden biedt die passen bij uw levensfase en beroep, iemand die kan helpen bij het begeleiden van een hypotheek voor medici.

Ron (37) studeerde af in de tandheelkunde en specialiseerde zich in België als parodontoloog en implantoloog. Na een paar jaar wilde hij terug naar Nederland en verhuisde naar Arnhem; Amsterdam is echter echt zijn stad. Dus gingen Ron en zijn vriend op zoek naar een appartement in het centrum van Amsterdam – wat geen gemakkelijke opgave was gezien de marktomstandigheden, maar met een goede voorbereiding lukte het beter dan verwacht.

Hoelang duurde de zoektocht?

Hoewel het niet al te erg was, moet je bedenken dat we in Amsterdam zochten. We kochten een appartement dat veel reparaties nodig had, dus misschien was er minder concurrentie. Begin mei kregen we de sleutels en sindsdien wonen we er. Ik woon hier gedeeltelijk omdat ik ook in België werk. Ik heb er mijn specialisatiestudie gedaan en heb er ook een tijdje gewoond. Ik verhuisde voor een jaar naar Nederland, en keerde toen terug naar Arnhem. Maar ik miste Amsterdam, waar ik van mijn achttiende tot mijn dertigste heb gewoond. Dus zijn we nu teruggekomen en het is fantastisch. We wonen echt in het hart van de stad. Tegelijkertijd is dit een gemeenschap waar iedereen elkaar kent. Dat was een van de dingen die ik het liefst wilde: je wilt niet de hele tijd tussen expats zitten. En het is gunstig gelegen bij de Noord/Zuid-metrolijn, wat belangrijk is omdat mijn partner elke dag met de trein naar zijn werk gaat.

Tegen welke uitdagingen liepen jullie aan?

Wij bezaten al een kleiner pand in Arnhem, dat gedeeltelijk met mijn inkomsten werd gefinancierd. De moeilijkheid is dat ik drie verschillende bronnen van inkomsten heb: als zelfstandige, een deel van mijn loon, en als Belg via mijn eigen bedrijf, dat daar praktischer is. Dat maakt het voor een bank moeilijker om te berekenen omdat niet standaard is. Van Lanschot houdt rekening met alle bronnen van inkomen, niet alleen met mijn salaris. Op die manier kon ik meer geld lenen – waardoor we een iets groter huis konden kopen, dat we nu kunnen verbouwen en uitbreiden volgens onze plannen en geen nieuwbouw. Dit fungeert ook als een soort pensioenplan; door de hypotheek af te lossen, krijg je aandelen in het huis zelf. En dat is precies wat we willen.

Wat was belangrijk in de relatie met de bank?

Ik waardeer het echt dat ik altijd met dezelfde mensen kan praten, zowel voor mijn persoonlijke als professionele financiële zaken. Als ik ooit vragen heb, reageren ze snel. Ik was vooral blij met de aanpak van Irene Martens-Veraart. Ze bleef maar vragen stellen, echt kritisch: hoe ziet je leven er nu uit, wat geef je per maand uit en wil je dat in de toekomst blijven doen? Waar word je blij van en kun je wat dingen achterlaten voor dit huis? Dat vond ik heel sterk. Als dit allemaal goed op de rit staat gaan we samen naar vermogensopbouw kijken in relatie met mijn carrièreperspectief. Ik was daar eerst niet zo mee bezig, maar nu wordt het wel tijd.’

4.4/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar