DSW maakt zorgpremie later bekend

Het was goed gebruik dat zorgverzekeraar DSW op de vierde dinsdag van september als eerste verzekeraar de premies voor het nieuwe jaar bekend maakte. Aan die traditie komt nu echter een einde. Ongewild, maar DSW maakt zorgpremie later bekend. Oorzaak is de coronapandemie en de duur van die pandemie vooral. ‘Het kostenplaatje is nog niet helemaal inzichtelijk’, zegt een woordvoerder van de verzekeraar.

DSW maakt zorgpremie later bekend, verzekeraar denkt nog enkele weken nodig te hebben

DSW denkt nog enkele weken nodig te hebben voor het de premie voor 2022 bekend kan maken. Wat nu nog ontbreekt, is inzicht in de coronakosten. Het is bekend dat dat de verzekeraars vrijwel alle coronakosten terugkrijgen van de overheid. Al gemaakte berekeningen gingen echter uit van van het feit dat de pandemie in juni voorbij zou zijn. En dat is, zoals we weten, niet het geval. Nu missen nog de gegevens van de afgelopen maanden en daarbij gaat het om enkele honderden miljoenen euro’s.

DSW: premies vallen zeker hoger uit

DSW wil voorkomen dat de kosten die het van het rijk terugkrijgt, ten onrechte worden meegenomen in de premie en de premie dan te hoog zou worden ingezet. Overigens laat DSW weten dat de premie zeker hoger uit zal pakken dan dit jaar het geval was. De zorgverzekeraars dienen uiterlijk 12 november de premies voor 2022 kenbaar te maken. Die deadline haalt de verzekeraar zeker wel.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar