prijsplafond voor je zorgverzekering

Dit is waarom je geen prijsplafond voor je zorgverzekering hoeft te verwachten

Alle zorgverzekeraars hebben hun maandelijkse premies voor 2023 bekend gemaakt. Gemiddeld genomen wordt de premie voor je zorgtoeslag met €120 euro verhoogd. Aangezien het leven op dit moment op veel verschillende facetten een stuk duurder wordt door de hoge inflatie en de stijging van de gas- benzine en elektriciteitsprijzen, heeft de Nederlandse regering besloten om een prijsplafond voor toegenomen energierekeningen in te stellen. Zou de Nederlandse regering ook een prijsplafond voor je zorgverzekering kunnen instellen in 2023, of niet? Je leest er meer over in deze blog

Wat zegt het Nederlandse kabinet over een mogelijk prijsplafond voor je zorgverzekering?

Minister Kuipers heeft bekend gemaakt dat er geen prijsplafond voor je zorgverzekering zal worden ingesteld in 2023. Volgens hem zijn er voldoende maatregelen genomen om de zorgverzekeringen in 2023 betaalbaar te houden voor de burgers. Hij geeft aan dat de zorgtoeslag in 2023 zal stijgen en het eigen risico bevroren is, waardoor het minimale eigen risico op €385 blijft staan. De PVV pleit voor een afschaffing van het eigen risico als je medicijnen dient te kopen. Het CDA en D66 geven ook aan dat zij veranderingen door zouden willen voeren om zorgverzekeringen betaalbaar te houden voor iedereen.

Misschien kan er in plaats van een prijsplafond voor je zorgverzekering dan een prijsplafond voor het eigen risico worden ingesteld. De partijen moeten hierover nog met elkaar in gesprek.

Je ontvangt in 2023 wel meer zorgtoeslag

Hoewel er jammer genoeg geen prijsplafond voor je zorgverzekering wordt ingesteld, kun je op een andere manier toch geld besparen op zorg. Minister Kuipers heeft laten weten dat de zorgtoeslag in 2023 verhoogd wordt. De Belastingdienst zal binnenkort de exacte hoogte van de zorgtoeslag voor 2023 bekend maken. Je kunt zorgtoeslag aanvragen als je financiële hulp nodig hebt bij het betalen van je zorgverzekering. Vaak krijg je zorgtoeslag als je een uitkering krijgt of als je een minimuminkomen verdient. De voorwaarden voor het aanvragen van zorgtoeslag kun je online terugvinden. De hoogte van de zorgtoeslag wordt vastgesteld aan de hand van de hoogte van je maandelijkse inkomen.

De richtlijnen voor de zorgtoeslag voor alleenstaanden in 2023 is €154 euro per maand. Gezinnen kunnen maximaal €264 euro per maand aan zorgtoeslag ontvangen.

Dit kun je doen om een eigen prijsplafond voor je zorgverzekering in te stellen

Wil je minder geld betalen voor je zorgverzekering? Dan kan het zijn dat het nodig is om naar een andere zorgverzekeraar of op een ander zorgverzekeringstype over te stappen. Vaak denken mensen dat het veel gedoe is om van zorgverzekeraar over te stappen. Niets blijkt minder waar. Het kan je tientallen euro’s per jaar besparen als je kritisch kijkt naar welke zorgverzekering op je zorgbehoefte aansluit en bij wie je de beste maandprijs betaald. Wil je besparen op je maandelijkse uitgaven? Kies dan vooral een voordeligere en passende zorgverzekeraar voor 2023 uit!

Bekijk en vergelijk welke zorgverzekering op jouw situatie aansluit

Nu je weet dat er helaas geen prijsplafond voor je zorgverzekering aan zit te komen, kun je er zelf iets aan doen om de kosten te drukken. Je kunt namelijk gebruikmaken van onze speciaal ontwikkelde vergelijker, die je helpt om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past. Door de tijd en moeite te nemen om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kan dit je in 2023 tientallen euro’s per maand schelen op zorgkosten. Je kunt het beste kijken naar wat voor zorg je in 2023 verwacht nodig te hebben. Kies voor een zorgverzekering die daarbij past en bekijk welke zorgverzekeraar je de beste maandelijkse premie biedt.

Je hebt tot 31 december 2022 om je huidige zorgverzekering op te zeggen en tot 31 januari 2023 om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

5/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd