Zorgverzekeraar vergoed danslessen

Deze zorgverzekeraar vergoed danslessen

Wist je dat het voor personen met Parkinson erg goed is om te dansen? Dansen werkt voor deze groep mensen en andere doelgroepen, zoals mensen die in een rolstoel zitten, als een medicijn. De zorgverzekeraar vergoed danslessen om ervoor te zorgen dat mensen met Parkinson uit meerdere behandelingen kunnen kiezen. Dansen helpt de patiënt om te bewegen, plezier te maken en om bepaalde spiergroepen te versterken. In dit nieuwsartikel lees je wat de voordelen van dansen zijn, op welke manier de kosten door de verzekeraar vergoed worden en waarom er voor deze vergoeding is gekozen.

Welke zorgverzekeraar vergoed danslessen?

Zorgverzekeraar De Friesland kiest er per 2022 voor om danslessen onder andere voor personen met Parkinson te vergoeden. Uit onderzoek is gebleken dat 55% van de personen die dansles namen, minder vaak of helemaal geen gebruik meer hoefden te maken van fysiotherapie. De Friesland kiest ervoor om de kosten voor danslessen deels te vergoeden. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald door het type verzekering dat de persoon in kwestie afsluit. Ook de regelmaat waarmee de verzekerde de dansles wil inzetten, heeft invloed op de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Op Zorgverzekerinq.nl kun je makkelijk en snel verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier kom je erachter welke zorgverzekeraar danslessen vergoed en welke verzekering het beste bij je past.

Dansen werkt heilzaam

Met deze actie van De Friesland, hoopt de zorgverzekeraar dat meer verzekeraars in Nederland in gaan zien hoe goed dansen voor de mens is! Door te dansen worden mensen vrolijker. Ze zitten lekkerder in hun vel en doen meer sociale contacten op. Wanneer een persoon zich beter voelt, kan het lichaam meer hebben. De pijn kan hierdoor verzachten en het lichaam raakt daardoor gestimuleerd. Per 1 januari 2022 vergoed de zorgverzekeraar danslessen deels voor iedereen die dit wil uitproberen. Ben je benieuwd of de vergoeding in jouw pakket zit? Vraag dit dan vóór 31 december 2021 na bij je verzekeraar.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar