checklist

De nieuwe premie voor 2022 is bekend: DSW is de eerste

DSW is de eerste verzekeraar die de nieuwe premie voor 2022 bekendmaakt. De maandelijkse premie is door hen verhoogd met €3,25 euro. Wanneer je deze stijging over een jaar neemt, betaal je jaarlijks €39 euro meer voor je zorgverzekering via DSW. Het is ieder jaar traditie dat DSW als eerste de nieuwe premie bekendmaakt. Als de toon is gezet volgen de andere zorgverzekeraars vanzelf. In dit nieuwsbericht lees je meer over de nieuwe premie, waarom het kabinet van een lagere stijging uitging en wanneer je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Het kabinet ging uit van een lagere nieuwe premie

Waar het kabinet van een gemiddelde prijsstijging van €31 euro per jaar uitging, betaal je voor de nieuwe premie van DSW ruim €39 euro meer in 2022. De hogere nieuwe premie is volgens DSW te wijten aan de gestegen personeelskosten in de zorg en steeds duurder wordende medicijnen. De belangrijkste reden voor de stijging van de nieuwe premie valt de wijten aan de stijgende zorgkosten. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schat in, dat de zorg in 2022 rond de 2 miljard extra kost dan in 2021. De kosten kunnen nog wel gedrukt worden, doordat verzekeraars ook in 2022 een gedeelte van de corona gerelateerde zorgkosten door de Nederlandse Staat vergoed kan krijgen.

Wanneer kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Voordat je verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt, is het belangrijk dat alle nieuwe premies voor 2022 bekend zijn gemaakt. De verschillende zorgverzekeringsmaatschappijen krijgen tot uiterlijk 12 november 2021 de tijd om hun nieuwe premie bekend te maken. Dit is een goede datum, aangezien verzekerden dan nog ruim 1,5 maand overhouden om eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kun je doen tot uiterlijk 1 februari 2022. Het is belangrijk dat je de huidige zorgverzekering vóór het einde van dit jaar opzegt (31 december 2021). Op die manier heb je voldoende tijd om een nieuwe verzekeraar uit te kiezen. Je nieuwe verzekering zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 ingaan.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar