Probiotica

De meerwaarde van probiotica voor je gezondheid

Wist je dat iedereen natuurlijke probiotica in zijn of haar darmen heeft? Dit zijn gezonde bacteriën die ervoor zorgen dat je darmflora in balans is. Als je darmflora problemen heeft, kun je deze gezonde bacteriën tot je nemen, om lichamelijke ongemakken tegen te gaan en je gezondheid een boost te geven. In deze blog lees je welke effecten probiotica op je gezondheid hebben en wanneer je ervoor kunt kiezen om dit tot je te nemen. Aan het einde lees je meer informatie over zorgverzekeringen en de mogelijkheid om aan het einde van dit jaar van zorgverzekering of zorgverzekeraar te wisselen.

Welke gezonde effecten hebben probiotica?

Wist je dat 80% van je immuunsysteem in je darmen te vinden is? Dit betekent dat je darmen voor veel meer zorgen dan alleen een goede spijsvertering en stoelgang. Om je darmen gezond te houden, is het belangrijk om een gebalanceerde darmflora te hebben. Is dit niet het geval? Dan kun je op termijn vervelende ongemakken ervaren. Zodra je darmflora uit balans is, kun je probiotica nemen om je darmen weer gezond te krijgen. Probiotica bevat gezonde bacteriën. Deze bacteriën zorgen ervoor dat je een betere weerstand krijgt. Hierdoor wordt je immuunsysteem direct sterker.

Probiotica zorgt er ook voor dat je na een antibioticakuur beter kunt herstellen. Je ervaart er ook veel minder darmproblemen door. Probiotica draagt verder bij aan het verlagen van LDL-cholesterol. Het kan vermoeidheid door een verstoorde balans in je darmflora ook tegengaan. Er zitten zoals je merkt genoeg voordelen aan.

Wanneer kun je ervoor kiezen om probiotica te nemen?

Er zijn verschillende momenten te bedenken waarop het handig kan zijn om probiotica te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op momenten dat je weet dat je te weinig groente en fruit binnenkrijgt. Beweeg je een tijdje minder door een blessure of een operatie? Dan kan probiotica helpen om je darmflora gezond te houden. Heb je een antibioticakuur gevolgd? Dan kun je daarna meteen probiotica nemen. Ook op momenten dat je stress ervaart of wanneer je slechter slaapt kan dit bevorderlijk voor je zijn. Je kunt probiotica nemen als supplement, maar ook door producten te nuttigen waar het in verwerkt zit.

Producten die probiotica bevatten zijn kefir, kombucha, yoghurt, miso, zuurkool, ingemaakte groenten en kimchi.

Bekijk welke zorgverzekeraar het beste bij je past

Aan het einde van het jaar kun je meerdere zorgverzekeraars vergelijken om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past. Eens per jaar kun je namelijk wisselen van zorgverzekering. Zeker op het moment dat je weet dat je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, is het een goed idee om te onderzoeken welke zorgverzekering jouw medische kosten dekt. Een zorgverzekering dekt vaak behandelingen, medicatie en overige zorg gerelateerde kosten. Vaak kun je tussen december van het huidige jaar en eind januari van het volgende jaar wisselen.

Je kunt je huidige zorgverzekering tot 31 december 2022 opzeggen. Houd onze website in de gaten om het nieuws rondom zorgverzekeraars in de gaten te houden.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar