CZ of CZdirect?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
210,72
Zorgkeuze
ruim
Goede service
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
210,12
Zorgkeuze
ruim
Goede service van CZ
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Mensen die denken dat er geen verschil bestaat tussen CZ en CZdirect hebben het mis. In beide gevallen is sprake van een prima zorgverzekering, neemt niet weg dat er wel degelijk grote verschillen bestaan tussen de aangeboden zorgverzekeringen. We zetten de verschillen hier alvast op een rij. Door vervolgens hier de zorgverzekeringen te vergelijken kun je daarna een gedegen keuze maken.


CZ of CZdirect?

CZ of CZdirect; wel of geen restitutieverzekering?

Logo CZ 2025CZ biedt net als CZdirect een uitstekende service. CZdirect biedt geen restitutieverzekering, CZ doet dat wél. Met een restitutieverzekering maakt het voor de zorgbasisverzekering niet uit of je zorgverlener wel of geen contract heeft voor behandeling met CZ. Voor CZdirect maakt dat wel degelijk verschil. Je doet er verstandig aan voor CZ te kiezen als je wilt kiezen tussen een natura en een restitutiepolis. Dat doe je eveneens als je een uitgebreide aanvullende dekking wilt, een dekking die helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke wensen. CZ betekent ook dat de tandzorg is uitgebreid met orthodontie en dat je de keuze hebt je zorg via de post of online te regelen.

Tandzorg en controles zijn in beide gevallen prima verzekerd

Logo CZdirect 2025Je kunt dus ook kiezen voor CZdirect, zeker als je altijd naar een zorgverlener gaat met een contract bij CZ. Ook bij CZdirect kun je een prima aanvullende verzekering afsluiten voor de meest belangrijke zorg. Tandzorg en controles bijvoorbeeld, zijn prima verzekerd. Kies je voor CZdirect dan regel je alles wat betreft de zorgverzekering online, en dus niet met post.

Het is de keuze tussen de zaken per post of online regelen

CZ biedt drie basisverzekeringen, CZdirect biedt slechts een basisverzekering. Ben je verzekerd via CZ en doe je een beroep op een zorgverlener zonder contract, dan krijg je tenminste 70 procent vergoed. Doe je met CZdirect een beroep op een zorgverlener zonder contract, dan geldt een vergoeding van maximaal 65 procent. En eigenlijk is het grootste verschil dat je met CZ de zorgzaken via de post kunt regelen en bij CZdirect verloopt alles online. CZ biedt nog meer voordelen. Zo krijg je bij CZ wel de kosten voor diëtetiek, kraamzorg en hoortoestellen. Je zou CZ kunnen omschrijven als een verzekering die perfect geschikt is voor gezinnen en 50-plussers, CZ heeft meer aanvullende dekkingen dan CZdirect. Met CZdirect echter, kun jij je voor relatief weinig geld verzekeren voor de belangrijkste zorg als bijvoorbeeld brillen en lenzen.

Afhankelijk van de gezinssituatie

Bij beide verzekeringen ben je prima verzekerd wat betreft de tandzorg voor gaatjes en vergelijkbare behandelingen. Ook hier is CZ uitgebreider met een dekking voor bijvoorbeeld orthodontie. Het zal dus zeker ook van de gezinssamenstelling afhangen of CZ of CZdirect kiest.

4.6/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar