Bijna 5 procent medicijngebruikers kiest voor andere zorgverzekeraar

Bijna 5 procent – 4,6 procent om precies te zijn- van de mensen die gebruik maken van geneesmiddelen stapte over naar een andere zorgverzekeraar. Dat is zo ongeveer hetzelfde percentage als een jaar eerder. Dit werd bekend gemaakt door SFK, Stichting Farmaceutische Kengetallen.

Groei marktaandeel Zilveren Kruis

In ons land gebruiken ongeveer 7 miljoen mensen medicijnen op recept. Van dat aantal declareren ongeveer 315.000 mensen die kosten bij de zorgverzekeraar. Bij Zilveren Kruis, de grootste verzekeraar van ons land, nam het marktaandeel ietwat toe en ging het van 268 procent naar 27,9 procent. Het marktaandeel van de andere drie grote zorgverzekeraars in ons land daalde lichtjes.

Vergelijk de verzekeringen hier op Zorgverzekerinq.nl

Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over de zorgverzekering. Ook worden de beste zorgverzekeraars nader aan je voorgesteld. Je kunt de verzekeraars vervolgens met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar