ONVZ

ONVZEen basiszorgverzekering is in Nederland verplicht. Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet in ieder geval een basiszorgverzekering afsluiten. Wanneer je van jezelf weet dat je zorgbehoeftig bent, kan je ook voor een aanvullende verzekering kiezen. Om alle zorgverzekeraars, labels en volmachten in Nederland financiële stabiliteit te bezorgen zijn er 11 risicodragers in het leven geroepen. Deze 11 zorgverzekeringconcerns zorgen ervoor dat er een financieel vangnet ontstaat. Zij bezitten namelijk genoeg kapitaal om alle verzekerden hun vergoedingen uit te betalen. Daarnaast hebben de concerns de taak om de zorgverzekeraars en labels enz. te controleren. Op die manier weet je zeker dat jouw zorgverzekeraar aan de polisvoorwaarden voldoet. In dit artikel lees je alles over ONVZ als concern.

De geschiedenis van ONVZ

ONVZ bestaat als sinds 1933 en staat voor Onderlinge Nationale tegen de kosten van Ziekenhuisverpleging en Operatie. De zorgverzekeraar komt uit Houten en is vandaag de dag nog steeds een vereniging, waardoor zij geen winstoogmerk hebben. Bij dit concern staat de gezondheid en de wensen en behoeften van alle verzekerden voorop. ONVZ streeft ernaar om de best mogelijke service aan al haar verzekerden aan te bieden. Dit concern vindt het bovendien belangrijk dat de verzekerden hun eigen zorgverleners en ziekenhuizen kunnen kiezen. Vrije zorgkeuze is daarom ook een dienst waar zij in de toekomst voor blijven vechten.

Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering via ONVZ?

Op Zorgverzekerinq.nl geven wij je zoveel mogelijk informatie over verschillende zorgverzekeraars. Je wil natuurlijk weten welke voordelen de verzekeraar die jouw interesse wekt biedt. ONVZ biedt je in elk geval volledige keuzevrijheid als het om artsen en ziekenhuizen gaat. Jij bepaalt naar welke zorgverlener je wil gaan. Daarnaast biedt dit concern je eerlijke en ruime zorgkostenvergoedingen aan. Als je voor een zorgverzekering via ONVZ kiest, word je aan jouw eigen ZorgConsulent gekoppeld. Wanneer je vragen opmerkingen hebt, kan je direct aan de bel trekken. Als laatste biedt ONVZ-collectiviteitskorting aan. Wanneer jouw bedrijf hierbij aangesloten zit, krijg je korting op jouw premie.

Welke zorgverzekeraars en labels vallen er onder dit Nederlandse concern?

ONVZ is een zorgverzekeringconcern, wat inhoudt dat zij de risicodrager van andere verzekeraars en labels zijn. Dit concern heeft zijn eigen zorgverzekering. Daarnaast zijn de labels PNOzorg en VvAA bij hen aangesloten. Wellicht komt dit concern je minder bekend voor. Dat komt vooral omdat zij geen winstoogmerk hebben en dus ook geen ambitie hebben om tot de grote spelers te behoren. ONVZ richt zich liever op de best mogelijke service en zorg voor haar eigen verzekerden. Wil je een zorgverzekering vergelijken? Dan kan je op onze website terecht. In het handige overzicht zie je meteen welke zorgverzekeraar interessant voor je is.

Waar is het marktaandeel van dit zorgverzekeringconcern uit opgebouwd?

Het mooie aan ONVZ is dat zij best een sterk marktaandeel hebben. Samen met Zorg en Zekerheid en DSW zijn zij namelijk de grootste van de kleinere zorgverzekeringconcerns. Het marktaandeel van dit concern is 2,6%. Dit maakt dat ONVZ best een populaire keuze is onder de verzekerden van Nederland. Dit concern biedt je vooral veel keuzevrijheid in de zorg die je nodig hebt en dat lijken mensen een belangrijke factor te vinden.

4.6/5 - (7 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd