Hulpmiddelen bij diabetes vergoeding 2025

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met hulpmiddelen bij diabetes vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Aevitae (Beperkte keuze + Laef! 2) heeft de laagste premie voor € 129,40 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft Aevitae (Beperkte keuze + Laef! 2) de goedkoopste zorgverzekering voor € 149,40 premie. De beste dekking heeft CZ (Zorgbewustpolis + Basis) voor € 151,90 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
110,

-

Zorgkeuze
beperkt
teststrips: 100%, max. € 50,- p/j
  • Lage score op duurzaamheid
  • Niet direct af te sluiten, wel via Independer
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
110,

-

Zorgkeuze
beperkt
teststrips: 100%, max. € 50,- p/j
  • Lage score op duurzaamheid
  • Niet direct af te sluiten, wel via Independer

Het is allesbehalve plezierig wanneer je te maken krijgt met diabetes, een aandoening die in de volksmond nog steeds ook wel suikerziekte genoemd wordt. Gelukkig kun je door het gebruiken van de juiste hulpmiddelen en een goede voorlichting deze ziekte vaak prima onder controle houden. Wat betreft de hulpmiddelen bij diabetes vergoeding2025 kun je als patiënt in elk geval wel rekenen op een vergoeding vanuit de basis zorgverzekering. Het is bovendien mogelijk om een deel van de gemaakte zorgkosten terug te ontvangen via de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.  Dan echter dienen de zorgkosten wel boven een bepaald drempelbedrag uit te komen.

hulpmiddelen diabetes vergoeding

Wat wordt precies verstaan onder hulpmiddelen bij diabetes?

Wat zijn dan eigenlijk precies die hulpmiddelen die jou als patiënt helpen de ziekte onder controle te houden? Welke hulpmiddelen jij precies kunt krijgen is overigens afhankelijk van het feit of jij te kampen hebt met type 1 of type 2 diabetes. In elk geval zijn er hulpmiddelen in de vorm van apparatuur voor bloedafname en bijbehorende lancetten beschikbaar. Dat geldt eveneens voor een bloed glucosemeter met teststrips en voorlichtingsmateriaal. Ook Flash glucose monitoring geldt als een hulpmiddel waarop je eventueel een beroep kunt doen, dit apparaat krijg je in dat geval inclusief sensor.  Daarnaast kun je ook een beroep den op een draagbare ’uitwendige’ insulinepomp en toebehoren. Met deze hulpmiddelen kun je ondanks het feit dat de diagnose diabetes is, vaak een prima leven leiden.

Valt de hulpmiddelen bij diabetes vergoeding 2025 onder de basisverzekering van de zorgverzekering?

Ja, de diabetes vergoeding2025 valt onder de basisverzekering. Voorwaarde is dan wel een duidelijke verwijzing van de huisarts. Omdat de hulpmiddelen bij diabetes vergoeding 2025 onder de basisverzekering valt, betaal je wel eigen risico. In 2025 zal dat opnieuw 385 euro zijn, nadat in eerste instantie een verhoging tot 400 euro doorgevoerd zou worden.

Kun je een zorgverzekering aanwijzen die de hoogste hulpmiddelen bij diabetes vergoeding2025 biedt?

In dit geval is deze vraag vanwege het feit dat de hulpmiddelen bij diabetes vergoeding 2025 onder de basisverzekering valt niet relevant. Wél is het nu natuurlijk zaak om de verschillende basis zorgverzekeringen goed en grondig met elkaar te vergelijken. Zorg dat je de voor jou perfecte basisverzekering vindt. Dat is die verzekering die een perfecte dekking biedt en dat tegen een aantrekkelijke prijs doet. Onthoud goed dat je tot en met 31 december 23.59 uur de tijd hebt om naar een andere verzekeraar over te stappen en dat de zorgverzekeraars de premies voor 2025 uiterlijk op 12 november dit jaar kenbaar dienen te maken.

 

Waar moeten we aan denken als gesproken wordt over een hulpmiddelen bij diabetes vergoeding2025?

Afhankelijk van het type diabetes dat je hebt, kun je vanuit de basis zorgverzekering rekenen op hulpmiddelen als bloedafname apparatuur en een bloedglucosemeter. Bij de beproefde hulpmiddelen hoort ook een Flash glucose monitoring en een draagbare uitwendige insulinepomp. Bij de hulpmiddelen wordt ook voorlichtingsmateriaal gerekend.

Wordt er een vergoeding uitgekeerd vanuit de basis zorgverzekering?

Dat klopt. De vergoeding valt onder de basis zorgverzekering. Wel dien je een verwijzing van de huisarts te hebben. Dat de hulpmiddelen onder de basisverzekering vallen, betekent dus dat je vanaf 12 november kunt beginnen met het vergelijken van de basis zorgverzekering.

En tot wanneer kun je een nieuwe zorgverzekering kiezen?

Je kunt nadat je de verzekeringen met elkaar vergeleken hebt tot 31 december 23.59 uur overstappen. De premies voor volgend jaar worden overigens vanaf 12 november duidelijk. Dat is de datum dat verzekeraars die premies uiterlijk door moeten geven.

5/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd