wijzigingen-zorgverzekering

Zorgverzekering wijzigingen 2021

Wijzigingen zorgverzekering 2021

wijzigingen-zorgverzekeringWat verandert er allemaal in 2021 aan mijn zorgverzekering? Welke wijzigingen kan ik verwachten? En hoe hoog zal mijn zorgpremie zijn? Op deze en al je andere vragen helpen wij je graag verder. Op deze pagina updaten wij namelijk de laatste wijzigingen met betrekking tot de zorgverzekering van 2021.

Zorgverzekering 2021: alle wijzigingen op een rij

Standaard verandert ieder jaar de inhoud van de basisverzekering en de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering. De Rijksoverheid maakt tijdens Prinsjesdag bekend wat de wijzigingen zullen zijn voor de zorgverzekering in 2021. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om hun zorgpremie openbaar te maken voor het nieuwe jaar.

Basisverzekering wijzigingen 2021

Niet de verzekeraar maar de Rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. Dit is de enige verplichte verzekering is Nederland voor iedereen vanaf 18 jaar. Je bent namelijk verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg van bijvoorbeeld het ziekenhuis of de huisarts. In 2021 zal de inhoud van de basispolis opnieuw gaan veranderen. Ieder jaar verdwijnen er een aantal geneesmiddelen uit de vergoeding en worden nieuwe geneesmiddelen toegevoegd. Uiteraard houden wij je op de hoogte over de zorgverzekering wijzigingen 2021 op deze pagina.

Wijzigingen basisverzekering 2021 op dit moment:

  • Dagbehandeling niet-aangeboren hersenletsel vergoeding: De basis zorgverzekering vergoedt vanaf 2021 de dagbehandeling in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Tot aan het einde van dit jaar is er een subsidieregeling van toepassing.

Aanvullende zorgverzekering wijzigingen

Net als de basispolis gaat de aanvullende zorgverzekering ook ieder jaar wijzigingen. Niet alleen de vergoedingen in de pakketten maar ook de polisvoorwaarden. Het is belangrijk om je huidige module te bekijken, het is namelijk goed mogelijk dat deze beperkter zal zijn aankomend jaar. Verder kan je in de voorwaarden teruglezen wanneer jij gebruik kunt maken van de extra vergoedingen.

Zorgpremie wijzigingen

Uiterlijk tot 12 november hebben de zorgverzekeraars de tijd om hun premies bekend te maken voor 2021. De afgelopen jaren was verzekeraar DSW de eerste zorgverzekeraar die haar premies naar buiten bracht. Andere verzekeraar zoals Zilveren Kruis, Menzis en De Friesland volgen daarna.

Eigen risico wijzigingen 2021

In het huidige regeerakkoord van de huidige coalitie is vastgelegd dat het eigen risico de komende jaren gelijk blijft, en dus niet zal stijgen. In 2021 bedraagt het minimale eigen risico dus opnieuw 385 euro. Je gaat dus maximaal dit bedrag betalen voor zorg vanuit de basisverzekering. Het blijft tevens mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen in 2021, tot maximaal 885 euro. Alle updates en zorgverzekering wijzigingen 2021 met betrekking tot het eigen risico zul je hier teruglezen.

Populaire zorgverzekeringen 2021

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service