Zorgverzekering voor studenten

Studenten zorgverzekering 2022

Bovenstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

studenten-zorgverzekeringIedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Als student is het daarom belangrijk om een geldige polis te hebben op naam. De belangrijkste zorg (medisch noodzakelijk) valt namelijk onder de dekking van het basispakket. Je moet denken aan zorg van een huisarts, ziekenhuis of apotheek. Ieder jaar bepaalt de overheid welke vergoedingen er gelden vanuit de basisverzekering, en is dus gelijk bij iedere zorgverzekeraar. Er zijn in Nederland een aantal verzekeraars die speciale studenten zorgverzekeringen aanbieden voor 2022. De inhoud is afgestemd op de behoeftes voor de meeste studenten. Populaire zorgverzekeraars voor studenten zijn: Zilveren Kruis ZieZo, De Friesland, Ditzo en Univé.

Waarom een studenten zorgverzekering?

De zorgverzekering voor studenten is goedkoop en heeft een beperkte vrije zorgkeuze. Maar let niet alleen op de zorgpremie die je zou moeten gaan betalen. Belangrijker is om zelf in kaart te brengen of er bepaalde zorgkosten gemaakt zullen gaan worden in 2022. Je kunt dit berekenen door bijvoorbeeld terug te kijken naar het afgelopen jaar, waar heb ik kosten gemaakt en bepaal op deze terugkomen het volgende jaar. Door zelf even kritisch te kijken wat je nou daadwerkelijk nodig hebt is het een stuk efficiënter om de studenten zorgverzekering te vergelijken en af te sluiten.

Korting studentenverzekering

Studenten is niet gratis, en daarom is een studentenverzekering vaak de gewenste keuze. Een voordelige basisverzekering die toch de juiste dekking geeft is dan mooi meegenomen. Een studenten zorgverzekering in 2022 kenmerkt zich door een scherpe premie en is vaak een echte online verzekering. Je dient dus met deze basisverzekering je zorgzaken online te regelen. Op deze pagina bekijk je de goedkoospte zorgverzekeringen voor het nieuwe jaar, en kun je eenvoudig de verzekeringen met elkaar vergelijken in onze Zorgvergelijker.

Wat vergoed de basisverzekering in 2022?

Aanvullende studenten zorgverzekering

Niet alle behandelingen vallen onder de basisverzekering dekking. Je hebt dan de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren of om deze kosten zelf te betalen. Met een aanvullende zorgverzekering betaal je een extra premie in ruil voor aanvullende vergoedingen. Studenten kiezen het meeste voor anticonceptie vergoedingen en voor fysiotherapie behandelingen. Je bent niet verplicht om je hier voor te verzekeren maar in sommige situaties kan het wel goed van pas komen. Om erachter te komen of jij een aanvullende module en of tandartsverzekering nodig hebt zou je kunnen terugkijken naar het afgelopen jaar. Door na te gaan welke kosten jij hebt gemaakt als student kun jij eenvoudiger bepalen of je een aanvullende polis wilt afsluiten voor 2022.In de polisvoowaarden kun je precies vinden welke voorwaarden er gelden voor aanvullende vergoedingen.

Dekking studentenverzekering op reis 2022

Ga jij voor je stage naar het buitenland? Dan is het belangrijk om na te gaan hoe het zit met de buitenlanddekking van je huidige polis. De basisverzekering vergoedt medisch noodzakelijke zorg in het buitenland, maar wel alleen tot het Nederlands geldende tarief. De kosten in het buitenland zijn vaak veel hoger dan hier in Nederland. Het kan dus slim zijn wanneer jij tijdelijk naar het buitenland gaat om je extra te verzekeren voordat je op reis gaat. Door dit te doen voorkom jij vervelende en vaak dure rekeningen in 2022.

Eigen risico studenten zorgverzekering 2022

Het eigen risico blijft opnieuw gelijk in 2022. Het minimale bedrag van 385 euro eigen risico is voor iedereen vanaf 18 jaar gelijk. Dit is een drempelbedrag die je zelf zou moeten gaan betalen (in gedeeltes) wanneer je zorgkosten maakt die vallen onder de dekking van het basispakket. Dat wil zeggen wanneer je geen zorgkosten maakt waar het eigen risico voor geldt je dus zelf ook niet mee gaat betalen. Studenten maken over het algemeen weinig kosten, en kiezen ervoor om het eigen risico vrijwillig te verhogen. In stappen van honderd euro kun je het eigen risico verhogen tot maximaal 885 euro in 2022. Door dit te doen ga je een korting krijgen op de maandelijkse zorgpremie.

Maximale zorgtoeslag studenten

Naast het regelen van je studenten zorgverzekering 2022 is het belangrijk om je zorgtoeslag aan te vragen. De kans is namelijk groot dat je een tientallen euro’s per maand kunt krijgen van de Rijksoverheid. Hierdoor ga je uiteindelijk de studentenverzekering goedkoop maken en betaal je zelf het minimale per maand. Doordat de zorgpremie in 2022 opnieuw stijgt gaat bijna automatisch het zorgtoeslag ook omhoog. Op de website van de belastingdienst kun je in een paar stappen je zorgtoeslag berekenen en aanvragen. Heb je eigenlijk hier nooit gebruik van gemaakt? Je kunt zorgtoeslag terugvragen van de belastingdienst. Tot 1 september 2022 kan je zorgtoeslag aanvragen voor het jaar 2020. Wij verwijzen je direct door naar de website van de belastingdienst.