Zorgverzekering en samenwonen

Samenwonen en de zorgverzekering

samenwonen-zorgverzekeringSamenwonend in 2022? Dan wil je natuurlijk weten hoe het zit met de zorgverzekering. Het is mogelijk als je gaat samenwonen om je partner toe te voegen aan je zorgverzekering in 2022. Maar het is niet altijd slim om dit te doen, bekijk hier wanneer het voordeliger is om een gezameliijke polis te kiezen.

Gezamelijke zorgverzekering

In 2022 is het mogelijk wanneer je samenwoont om je partner op jouw zorgverzekering te laten bijschrijven. Een groot voordeel is natuurlijk dat de administratie een stuk eenvoudiger en overzichterlijk gaat worden in 2022. Dit is enkel slim om te doen wanneer beide personen dezelfde zorgbehoeften hebben. Wanneer je partner of jij een andere zorgverzekering vergoeding nodig heeft in 2022 is het verstandiger om een eigen zorgverzekering af te sluiten.

Collectieve zorgverzekering

Wanneer je een collectieve zorgverzekering hebt, is het ook vaak mogelijk de ander mee te verzekeren. Dit kan voordeliger uitpakken doordat je partner meeprofiteert van de voordelen van de collectieve zorgverzekering. In 2022 zal het echter niet altijd meer een voordeel zijn, de maximale collectiviteitskorting bedraagt nog maximal 5%. Wij verwachten da nook dat veel mensen met een collectieve polis gaan overstappen naar een ‘reguliere zorgverzekering’. Breng samen in kaart welke zorgkosten in 2022 gemaakt gaan worden. Door een duidelijk beeld te schetsen is het eenvoudiger om een keuze te maken of een gezamelijke polis in jullie voordeel zal zijn.

Samenenwonen en zorgtoeslag

Mensen met een laag inkomen hebben recht op zorgtoeslag. Een tegemoetkoming om de kosten van de zorgverzekering te drukken. Wanneer je in 2022 gaat samenwonen heeft dit ook gevolgen voor je zorgtoeslag. Het is belangrijk om je wijzigingen direct door te geven aan de Belastingdienst. Er wordt nu niet meer alleen gekeken naar je eigen salaris, maar ook naar die van je partner. Benieuwd hoeveel zorgtoelsag jij in 2022 kunt ontvangen? Bereken de hoogte van je zorgtoeslag bij onze partner. Een eenvoudige en concrete manier om de zorgtoeslag aan te vragen.

Zorgverzekering vergelijken

Nog niet zeker of je gaat overstappen? Vergelijk je zorgverzekering hieronder in onze zorgvergelijker. Een onafhankelijk vergelijking van zorgverzekering aan de hand van jouw persoonlijke situatie. Naast de vergelijking kun je ook zeer eenvoudig je huidige polis vergelijken met de zorgverzekering van 2022. Vul je gegevens in aan de linkerkant, samen met de eventuele aanvullende vergoedingen die jij wenst in 2022. De goedkoopste zorgverzekering staat vervolgens direct bovenaan.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten