Zorgverzekering en samenwonen

Ga je in 2025 samenwonen? Als je een extra dekking wilt bekijk dan de zorgverzekering van Zilveren Kruis voor € 140,45 per maand. Wil je in 2025 besparen met een lage premie dan is mogelijk met de verzekering van FBTO voor € 131,95. Als je korting op je premie wilt dan is Menzis een mogelijkheid met een zorgpremie van € 122,75.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Samenwonend in 2025? Dan wil je natuurlijk weten hoe het zit met de zorgverzekering. Het is mogelijk als je gaat samenwonen om je partner toe te voegen aan je zorgverzekering in 2025. Maar het is niet altijd slim om dit te doen, bekijk hier wanneer het voordeliger is om een gezamenlijke polis te kiezen.

Gezamenlijke zorgverzekering

samenwonen-zorgverzekeringIn 2025 is het mogelijk wanneer je samenwoont om je partner op jouw zorgverzekering te laten bijschrijven. Een groot voordeel is natuurlijk dat de administratie een stuk eenvoudiger en overzichtelijk gaat worden in 2025. Dit is enkel slim om te doen wanneer beide personen dezelfde zorgbehoeften hebben. Wanneer je partner of jij een andere zorgverzekering vergoeding nodig heeft in 2025 is het verstandiger om een eigen zorgverzekering af te sluiten.

Collectieve zorgverzekering

Wanneer je een collectieve zorgverzekering hebt, is het ook vaak mogelijk de ander mee te verzekeren. Dit kan voordeliger uitpakken doordat je partner meeprofiteert van de voordelen van de collectieve zorgverzekering. In 2025 zal het echter niet altijd meer een voordeel zijn, de maximale collectiviteitskorting bedraagt nog maximal 5%. Wij verwachten da nook dat veel mensen met een collectieve polis gaan overstappen naar een ‘reguliere zorgverzekering’. Breng samen in kaart welke zorgkosten in 2025 gemaakt gaan worden. Door een duidelijk beeld te schetsen is het eenvoudiger om een keuze te maken of een gezamenlijke polis in jullie voordeel zal zijn.

Samenenwonen en zorgtoeslag

Mensen met een laag inkomen hebben recht op zorgtoeslag. Een tegemoetkoming om de kosten van de zorgverzekering te drukken. Wanneer je in 2025 gaat samenwonen heeft dit ook gevolgen voor je zorgtoeslag. Het is belangrijk om je wijzigingen direct door te geven aan de Belastingdienst. Er wordt nu niet meer alleen gekeken naar je eigen salaris, maar ook naar die van je partner. Benieuwd hoeveel zorgtoelsag jij in 2025 kunt ontvangen? Bereken de hoogte van je zorgtoeslag bij onze partner. Een eenvoudige en concrete manier om de zorgtoeslag aan te vragen.

Zorgverzekering vergelijken

Nog niet zeker of je gaat overstappen? Vergelijk je zorgverzekering hieronder in onze zorgvergelijker. Een onafhankelijk vergelijking van zorgverzekering aan de hand van jouw persoonlijke situatie. Naast de vergelijking kun je ook zeer eenvoudig je huidige polis vergelijken met de zorgverzekering van 2025. Vul je gegevens in aan de linkerkant, samen met de eventuele aanvullende vergoedingen die jij wenst in 2025. De goedkoopste zorgverzekering staat vervolgens direct bovenaan.

4.7/5 - (50 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar