zorgverzekering-ouderen-2020

Zorgverzekering ouderen

Als oudere wil je een geschikte zorgverzekering. In 2020 gaat er weel veel veranderen en het is dus dit jaar belangrijk om een kritische vergelijking te maken. Op deze pagina vind je tips over de zorgverzekering voor ouderen en kun je direct zorgverzekeringen vergelijken.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Ouderen en de acceptatievoorwaarden

Voor de basis zorgverzekering geldt er geen acceptatievoorwaarden. Het is dus mogelijk om bij iedere Nederlandse Zorgverzekeraar een zorgverzekering af te sluiten, ongeacht leeftijd. Dat geldt overigens niet voor de aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekeringen met veel extra vergoedingen kennen een medische selectie. De verzekeraar gaat je dan een aantal vragen stellen om te zien of de verzekering afgesloten kan worden. Maar er zijn in de praktijk ook zorgmaatschappijen die geen accpetatieprocedures hebben.

Aanvullende zorgverzekering nodig?

Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren. Het hangt per persoon af of het afsluiten van een aanvullende polis de juiste keuze is. Het is dus niet nodig om direct de duurste verzekering te kiezen met de hoogste vergoedingen.

Bedenk goed welke zorgkosten je verwacht in 2020. Denk aan de kosten van bijvoorbeeld de tandarts, eventuele hulpmiddelen en fysiotherapie. Zodra je een beeld hebt kunnen schetsen is het een stuk eenvoudiger om een geschikte zorgverzekering te vinden voor ouderen.

Ouderen zorgverzekeringen

Het ouderdom komt vaak met gebreken. De ogen en orgen gaan achteruit, en de zorgkosten zijn vaak hoger. Veel ouderen kiezen dan ook in 2020 opnieuw voor een zorgverzekering met verschillende extra dekkingen. Wees wel kritisch bij het vergelijken van zorgverzekeringen, overzekerd zijn is onnodig en kost je alleen maar extra geld. Ouderen kiezen het vaakst voor de volgende dekkingen:

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Zorgverzekering vergelijken ouderen

Met behulp van de vergelijker hieronder, kun je eenvoudig de zorgverzekeringen vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie. Geef in de filter je gegevens en gewenste vergoedingen aan en de vergelijking gaat direct van start. Doordat je een persoonlijke vergelijking maakt is het vinden van een ouderen zorgverzekering voor 2020 met de juiste dekking een stuk eenvoudiger.