Zorgverzekering voor jongeren

Jongeren zorgverzekering 2021

Vanaf je 18e heb je een eigen zorgverzekering nodig. Zodra je 18 bent dien je meteen een jongeren zorgverzekering te hebben op je eigen naam. Wij begrijpen dat het mischien wat stress met zich meebrengt en dat je met een aantal vragen zit. Wij helpen je met informatie en tips over de zorgverzekering voor jongeren in 2021. Waarom? Zodat jij de beste jongeren verzekering afsluit en niet onnodig teveel premie moet gaan betalen. De meeste jongeren kiezen namelijk voor een zorgverzekering die goedkoop is en toch past bij je persoonlijke situatie. Veel jongeren kiezen voor de volgende zorgverzekeraars: Zilveren Kruis ZieZo, De Friesland, Ditzo en Univé.

Zorgverzekering voor jongeren 2021

Bijna iedere zorgverzekeraar in Nederland heeft een zorgverzekering speciaal voor jongeren vanaf 18 jaar. De dekking is afgestemd op de behoeftes voor de meeste jongeren in Nederland. De meest voorkomende fout is oververzekerd zijn. Dat wil zeggen dat je premie betaald voor vergoedingen die je nooit gaat gebruiken. Een jongeren zorgverzekering is een polis die betaalbaar is en alleen vergoedingen heeft die je ook echt gaat gebruiken in 2021. In de praktijk wilt dat dus zeggen dat je via een jongeren zorgverzekering kan profiteren van een polis met lage maandelijkse zorgpremies.

Zorgverzekering jongeren

Voorheen (tot 18 jaar) zijn jongeren verzekerd via de zorgverzekering van 1 van de ouders of verzorgers. Zodra je 18 bent ben je verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben en daar komt het een en ander bij kijken. Zo ga je te maken krijgen met het eigen risico wanneer er zorgkosten gemaakt gaan worden die vallen onder de dekking van het basispakket. Wij raden ouders en jongeren aan om zo vroeg mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte jongeren zorgverzekering. Wanneer jij bijvoorbeeld op 15 januari 18 bent geworden, moet je een eigen verzekering hebben vanaf 1 februari. Mocht je tegen problemen aanlopen, of heb je mischien advies nodig? Raadpleeg altijd de zorgverzekeraar voor advies op maat tijdens je zoektocht naar een geschikte (jongeren) zorgverzekering voor 2021.

De goedkoopste jongeren zorgverzekering afsluiten?

Nadat je de jongeren zorgverzekering hebt vergeleken in de zorgvergelijker is het tijd om de polis aan te vragen. Hier zijn onder andere je BSN nummer voor nodig en je persoonlijke gegevens. Vergeet ook niet dat je je IBAN nummer moet doorgeven. Een jongeren verzekering voor 2021 sluit je niet bij ons af, wij verwijzen je namelijk door naar de zorgverzekeraar. Ons doel is om je zo goed mogelijk te informeren over de beschikbare zorgverzekeringen voor jongeren en waar je op dient te letten tijdens het vergelijken. Wij sturen je vervolgens door naar de verzekeraar om op hun site de polis aan te vragen.

Meer populaire zorgverzekeringen voor jongeren en studenten

Waarom jongeren zorgverzekering vergelijken?

Op Zorgverzekerinq.nl kun jij onafhankelijk en vrijblijvend de jongeren zorgverzekering vergelijken. Zo voorkom jij bijvoorbeeld dat je oververzekrd bent, of een polis afsluit die eigenlijk te duur is. Jongeren zijn vaak gezond en maken weinig tot geen zorgkosten. Daarom is het mogelijk om de goedkoospte verzekering af te sluiten. Maar je zit waarschijnlijk met de vraag: welke zorgverzekering past bij mij? Om hier antwoord op te geven zou je moeten nagaan waar je precies verzekerd voor wilt zijn. De basisverzekering heeft bijvoorbeeld geen vergoedingen voor fysiotherapie of de tandarts. Ook zijn er verschillende type basisverzekeringen. De goedkoopste zorgverzekering is de budgetpolis, dit is een online verzekering waarbij je alle zorgzaken uitsluitend online kan doen.