zorgverzekering-en-het-gezin-in-2020

Zorgverzekering gezin 2020

De juiste zorgverzekering voor ieder gezindslid, hoe en wat? Wij bespreken de topic zorgverzekering en gezin voor 2020 hier. Lees handige en belangrijke informatie over de verschillende soorten zorgverzekeringen en vergoedingen voor het gezin.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Eén zorgverzekering voor je hele gezin

De meeste gezinnen in Nederland kiezen voor 1 zorgverzekeraar voor het hele gezin. Hierdoor behoud je het overzicht, en houd je het simpel.

Wanneer jij of je partner toch andere zorgwensen hebben, zou het ook slim kunnen zijn om een andere zorgverzekering te kiezen in 2020. Hierdoor voorkom je dat jij of je partner over- of onderverzekert bent volgend jaar.

Uitbreiding van het gezin

Ben jij zwanger, of heb je plannen om in 2020 zwanger te raken? Dan is het verstandig om goed je zorgverzekering tegen het licht te houden. Er komen vanzelfspreken meer zorgkosten kijken voor, tijdens en na je bevalling.

Wanner jij in het ziekenhuis wilt of gaat bevallen, zonder medische noodzaak ga je deels meebetalen aan de rekening. Kraamzorg kent ook een eigen bijdrage die je dus in 2020 zelf moet gaan betalen.

Als er een gezindsuitbreiding komt in 2020 zou je moeten letten op de volgende dekkingen:

  • Vergoeding eigen bijdrage
  • Vergoeding fysiotherapie
  • Tandartsverzekering

Meer informatie over zwangerschap en je zorgverzekering lees je terug op deze pagina

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Kinderen en de zorgverzekering

Voor kinderen tot 18 jaar hoef je geen zorgverzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar vallen namelijk onder de zorgverzekering van de ouder. Tevens is je kind of kinderen verzekerd voor de aanvullende verzekeringen dekkingen van de ouder.

Je dient je kind of kinderen bij te schrijven bij de zorgverzekeraar, het is aan te raden om de polis te kiezen die het meest uitgebreid is.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering, of naar een aanvullende polis? Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar kun je vrijblijvend gebruik maken van onze Zorgvergelijker 2020.

Een eenvoudige en persoonlijke vergelijking van de zorgverzekeringen voor 2020. Binnen enkele minuten weet jij welke zorgverzekering het beste aansluit bij  de wensen van je gezin.