zorgverzekering-2020-voor-alleenstaande

Zorgverzekering alleenstaand

Als alleenstaande is het vinden van de juiste zorgverzekering niet makkelijk. Wij informeren je hier over de zorgverzekering van 2020 en waar alleenstaande op kunnen letten. Onderaan deze pagina kun je vervolgens de zorgverzekering alleenstaande vergelijken.

aanvullende-verzekering-van-hema-in-2020

HEMA zorgverzekeringen

De zorgverzekeraar biedt in 2020 opnieuw een combinatiepolis aan. Dat wil zeggen dat je de voordelen krijgt van zowel de natura- als restitutie verzekering. Als alleenstaande is het vaak gewenst om duidelijkheid te krijgen van de verzekeraar. HEMA is heel overzichtelijk met hun zorgverzekeringen. Verder zijn er prima aanvullende vergoedingen verkrijgbaar voor 2020.

Meer informatie
zorgverzekeraar-de-friesland-aanvullende-zorgverzekeringen-2020

Friesland verzekering

Ook is de zorgverzekering voor alleenstaande verkrijgbaar bij de Friese zorgverzekeraar. Er zijn drie soorten basisverzekering waar je uit kunt kiezen in 2020. Zo is er een online verzekering, restitutiepolis en een restitutie zorgverzekering. Ongeacht of je nou een beperkte of vrije zorgkeuze wilt bij zorgverzekeraar de Friesland is er voor iedereen een geschikte zorgverzekering te vinden.

Meer informatie
zorgverzekering-fbto-2020

Zorgverzekering van FBTO

Zorgverzekeraar FBTO biedt twee zorgverzekeringen aan. Een natura verzekering en een restitutiepolis. Zo kun jij als alleenstaande de verzekering afsluiten die het beste bij je past. Een voordeel bij de verzekeraar is dat je verschillende aanvullende modules kunt kiezen met specifieke vergoedingen (alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie). Klik op meer informatie om alles te lezen over de zorgverzekering van FBTO.

Meer informatie
zorgverzekering-besured-2020

Zorgverzekeraar Besured

Ook de Besured zorgverzekering is een prima keuze als alleenstaande. Met deze verzekering kun jij terecht in ieder ziekenhuis in Nederland zonder hiervoor extra te moeten betalen. Als jij overstapt naar Besured voor 31 december wordt automatisch je oude zorgverzekering stopgezet (dit geldt bij iedere zorgmaatschappij). Meer weten over de Besured verzekering? Klik op meer informatie om direct naar de website van Besured te gaan.

Meer informatie
pro-life-zorgverzekeringen-van-2020

Pro Life zorgverzekering

Wanneer jij kiest voor een Pro Life verzekering kies je voor een christelijke zorgverzekering. Er zijn in 2020 drie basisverzekering verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit een budget verzekering, naturapolis en een restitutie verzekering die een volledige vrije zorgkeuze heeft voor het aankomende jaar. Meer weten? Wij verwijzen je graag door naar de zorgmaatschappij.

Meer informatie

Alleenstaande ouder? Welke zorgverzekering in 2020

Uiteraard moeten je kinderen verzekerd zijn. Het is vaak niet makkelijk om als alleenstaande ouder rond te komen. Hierdoor is het belangrijk om te kijken of jij een andere zorgverzekering kunt afsluiten. Sommige alleenstaande kunnen namelijk jaarlijks geld besparen op hun zorgverzekering door een overstap te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind is het van belang in te schatten welke zorgkosten er gemaakt zullen worden in 2020.

Orthodontie valt niet onder de basisverzekering dekking. Als je kind naar de orthodontist moet gaan in 2020 is het daarom slim om naar aanvullende verzekeringen te kijken die hier een vergoeding voor geven. Het is niet verplicht maar kan wel verstandig zijn om een gedeelte van de orthodontie vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar.

Verwacht jij eigenlijk weinig tot geen zorgkosten? Dan zou je kunnen kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering die voldoet aan al jouw wensen. De voordeeligste zorgverzekering is niet geschikt voor iedereen, het kan namelijk voorkomen dat jouw zorgverlener geen overeenkomst heeft met de verzekeraar. Je gaat dan niet de behandeling vergoed krijgen voor de volle 100 procent. Wees dus alert bij het zorgverzekering vergelijken voor 2002.

Op reis in 2020: hoe zit het met mijn zorgverzekering?

Als alleenstaande (single) heb je gewoon minder verantwoording af te leggen en heb je meer vrijheid. Voor singles die een mooie reis hebben gepland is het belangrijk om te weten hoe het zit met de zorgverzekering en de buitenlanddekking.

Vanuit de basiszorgverzekering worden de ziekenhuiskosten in het buitenland vergoed. Wanneer je naar landen gaat zoals bijvoorbeeld VS, Canada, Zwitserland zijn de kosten vaak flink hoger. Hierdoor ga je deels zelf bijbetalen, wij raden je dan ook een aanvullende zorgverzekering aan met een buitenlanddekking of reisverzekering.

Alleenstaande ouder en de zorgverzekering kiezen

Uiteraard dienen kinderen ook verzekerd zijn. Vanaf 18 jaar dient een kind een eigen zorgverzekering op naam hebben. Voor deze tijd kunnen kinderen bijgeschreven worden bij een van de ouders. Als alleenstaande ouder is het belangrijk om een juiste zorgverzekering te kiezen, je zult waarscheinlijk goed op de financiën moeten letten. Bedenk daarom goed welke zorgkosten jezelf maar ook je kind zullen gaan maken in 2020.

Heeft je kind een beugel nodig? De basisverzekering wordt in de meeste gevallen geen vergoeding gegeven voor orthodontie. Het is dan wellicht slim om voor een aanvullende verzekering te kiezen, waarin de orthodontie kosten vergoed worden.

Goedkope zorgverzekering

Als je op de kleintjes moet letten, zou de goedkoopste zorgverzekering wellicht een optie zijn. Een zorgverzekering met een lage premie moet natuurlijk wel goed bij je passen, vergelijk daarom je zorgverzekering hier in de zorgvergelijker. Zolang je zorgwensen gedekt worden met bijvoorbeeld een goedkope zorgverzekering is het prima. Wees alert bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering, en neem de tijd! Je hebt namelijk ongeveer zeven weken de tijd voor het kiezen van een geschikte zorgverzekering.

Zorgtoeslag

Mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Een tegemoetkoming om de kosten van je zorgverzekering te drukken. Op de site van de Belastingdienst kun jij exact terugvinden hoeveel zorgtoeslag jij kunt ontvangen in 2020. Direct aanvragen? Bekijk de Zorgtoeslag 2020 pagina, en bereken direct je zorgtoeslag bij onze partner.