zorgverzekering-kiezen-2020

Zorgverzekering kiezen 2020

Een andere zorgverzekering kiezen? Op deze pagina helpen wij jou bij het kiezen van de beste zorgverzekering die precies bij je past. Met behulp van de zorgverzekering vergelijker op deze site kun jij eenvoudig uitzoeken welke zorgverzekeraar aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Door de eenvoudig en gebruiksvriendelijke vergelijking is het zorgverzekering kiezen voor 2020 een fluitje van een cent!

Welke zorgverzekering kiezen

Ieder jaar komt dezelfde vraag terug: welke zorgverzekering kiezen? Om erachter te komen welke zorgverzekering je het beste kiezen kunt dien je rekening te houden met een aantal punten. Het beste wat je kunt doen is terugkijken naar de afgelopen Jaren om te zien welke zorgkosten jij hebt gemaakt.

Wanneer je situatie gewijzigd is kan het natuurlijk zijn dat je meer of juist minder dekking wilt in 2020. Door in beeld te hebben welke kosten jij verwacht is het zorgverzekering kiezen een stuk eenvoudiger.

Kies je basis zorgverzekering

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een basisverzekering te hebben. Dit is wettelijk verplicht en geldt voor iedereen die wonend of werkend is in Nederland. Het basispakket vergoedt de basisbehoeften zoals de kosten van de huisarts en ziekenhuis. De inhoud van de basis zorgverzekering wordt bepaald door de Rijksoverheid, de premies daarentegen bepalen de Zorgverzekeraars zelf.

Het kan dus zijn dat jij in 2020 voor dezelfde zorgverzekering meer gaat betalen bij een andere verzekeraar. Met name om deze reden is het zorgverzekering vergelijken belangrijk. Bij het Zorgverzekering kiezen 2020 moet jij dus goed opletten waar je deze gaat afsluiten.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Het eigen risico zorgverzekering kiezen

Als jij een nieuwe zorgverzekering kiezen gaat, ga je te maken krijgen met het eigen risico. Dit bedrag gaat iedereen betalen wanneer er zorgkosten gemaakt worden die vallen onder het basispakket. Het eigen risico bedrag in 2020 is opnieuw 385 euro, en dit gaat niet stijgen aankomend jaar.

Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen, door dit te doen gaan de zorgverzekeraar een flinke korting geven op de zorgpremie. Vooral jonge en gezonde mensen doen dit om zo een goedkope zorgverzekering te hebben. Het is niet slim om zomaar het eigen risico te gaan verhogen, de gemaakte zorgkosten zullen eerst voor eigen rekening zijn.

Aanvullende zorgverzekeringen kiezen

De basiszorgverzekering dekt niet alle zorgkosten. Als jij aankomend jaar fysiotherapie behandelingen nodig hebt, of kosten gaat maken bij de tandarts is hier een aanvullende zorgverzekering handig voor.

De aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor alle kosten die niet vallen onder het basispakket. De meeste mensen kiezen een aanvullende zorgverzekering voor:

Het kiezen van een zorgverzekering met een aanvullende vergoeding is simpel. Hiervoor kun jij het beste onze Zorgvergelijker 2020 gebruiken die een complete onafhankelijk vergelijking maakt. Het is overigens even belangrijk om te melden dat het afsluiten van een aanvullende module niet verplicht is.

Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar worden automatisch meeverzekerd met de (nieuwe) zorgverzekering van de ouders.

Heeft je partner een uitgebreidere zorgverzekering dan jou? Het is dan slim om je kind of kinderen hier aan toe te voegen. De dekkingen en vergoedingen gelden dan namelijk ook voor je kind/kinderen.

Kies je zorgverzekeraar in 2020

Ieder jaar hebben veel mensen weer dezelfde vraag, welke zorgverzekeraar is nou het beste voor mij? Niet iedereen heeft dezelfde zorgwensen of eisen, daardoor bestaat er niet de zogenaamde beste zorgverzekeraar.

De basisverzekering is verplicht vanaf je 18e, en is gelijk bij iedere zorgverzekeraar. Als jij alleen een basis zorgverzekering kiezen kiezen gaat, kan je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering 2020.

Ga jij je aanvullend verzekeren? Dan is het vergelijken van zorgverzekeringen belangrijk, de zorgverzekeraars hebben ieder haar eigen voorwaarden en dekkingen. De aanvullende polis is niet verplicht, en de dekkingen/vergoedingen worden dus ook niet bepaald door de rijksoverheid.

Bij het zorgverzekering kiezen raden wij je dus ook om een uitgebreide, maar persoonlijke vergelijking te doen met behulp van onze vergelijker.

De budgetpolis de beste keuze voor jou?

Aanvullende tandartsverzekeringen

Verwacht jij extra kosten van de tandarts volgend jaar? Dan zou het slim zijn om je hiervoor te laten verzekeren via een tandartsverzekering. Maar liefst 80 procent van de Nederlanders hebben een tandartsverzekering, dit is dan ook de meest gekozen aanvullende verzekering.

Als je kind (of kinderen) in 2020 beugel moeten hebben, zou een vergoeding voor deze kosten zeker goed van pas komen. Op onze site leggen wij je ook op een simpele manier uit, welke vergoedingen en aanvullende tandartsverzekeringen er beschikbaar zijn voor 2020. Bekijk handige orthodontie informatie op deze pagina.

Geen last van gaatjes? Als jij niet vaker dan de periodieke controles naar de tandarts denkt te gaan in 2020 is het afsluiten van een tandartsverzekering niet nodig. Het zorgverzekering kiezen en afsluiten moet je niet doen voordat je goed in beeld hebt welke zorgkosten jij denkt te gaan maken aankomende jaar.

Just
€ 8,20
Vergoeding: € 250
 
OHRA
€ 9,55
Vergoeding: € 250
 
Besured
€ 15,90
Vergoeding: € 350
 
Zilveren Kruis
€ 21,95
Vergoeding: € 500
 

Hoe werkt het opzeggen?

Als jij een nieuwe zorgverzekering zoekt, kun je deze aanvragen vanaf 12 november. Vanaf dan kun je weer je zorgverzekering vergelijken en kun je overstappen naar een andere zorgverzekering. Sluit jij je nieuwe zorgverzekering 2020 af voor 1 januari? Dan regelt je nieuwe zorgverzekeraar het opzeggen van je oude polis, handig dus!

Het is ook mogelijk om zelf je zorgverzekering stop te zetten, je hebt dan meer tijd om te vergelijken. Zeg je huidige polis op voor 31 december zodat je de tijd hebt tot het einde van januari voor het kiezen van de beste nieuwe zorgverzekering.

Direct een nieuwe zorgverzekering kiezen

Maak gebruik van onze zorgvergelijker 2020 bij het vinden van een nieuwe zorgverzekering. Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en simpele vergelijking op basis van de door jouw ingevulde gegevens. Een persoonlijke en onafhankelijk vergelijking die het vinden van de juiste polis eenvoudiger maakt.

Maar hoe werkt het overstappen nou eigenlijk? Je sluit je nieuwe 2020 zorgverzekering niet af op onze site, wij verwijzen je namelijk door naar de beveiligde omgeving van de zorgverzekeraar. Het afsluiten doe je dus gewoon direct bij je nieuwe zorgverzekeraar!