Zorgverzekering kiezen 2020

In 2020 een nieuwe zorgverzekering kiezen? Wij helpen je op deze pagina verder bij het vinden van de juiste polis. Wij informeren je op deze website over hoe je het best een nieuwe zorgverzekering kiezen kunt voor voor 2020. Het is weer mogelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken, en een overstap te maken als jij je zorgverzekering goedkoper kunt maken.

Direct een nieuwe zorgverzekering kiezen? Doe het via onze zorgvergelijker 2020.

Het eigen risico verhogen

Als jij een nieuwe zorgverzekering kiezen gaat, komt natuurlijk ook weer het eigen risico kijken. Dit bedrag is volgend jaar minimaal 385 euro, maar een hoop mensen verhogen dit bedrag vrijwillig. Door het eigen risico te verhogen gaat je zorgverzekeraar je een zorgpremie korting geven, en ga jij dus minder betalen voor je nieuwe zorgverzekering 2020. Het is niet geschikt voor iedereen om zomaar met het eigen risico te gaan spelen, met name studenten en gezonde mensen kiezen hiervoor. De gemaakte zorgkosten zijn namelijk eerst voor eigen rekening.

Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar worden automatisch meeverzekerd met de (nieuwe) zorgverzekering van de ouders. Heeft je partner een uitgebreidere zorgverzekering dan jou? Het is dan slim om je kind of kinderen hier aan toe te voegen. De dekkingen en vergoedingen gelden dan namelijk ook voor je kind/kinderen.

De juiste zorgverzekeraar in 2020

Ieder jaar hebben veel mensen weer dezelfde vraag, welke zorgverzekeraar is nou het beste voor mij? Niet iedereen heeft dezelfde zorgwensen of eisen, daardoor bestaat er niet de zogenaamde beste zorgverzekeraar. De basisverzekering is verplicht vanaf je 18e, en is gelijk bij iedere zorgverzekeraar. Als jij alleen een basis zorgverzekering kiezen kiezen gaat, kan je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering 2020.

Ga jij je aanvullend verzekeren? Dan is het vergelijken van zorgverzekeringen belangrijk, de zorgverzekeraars hebben ieder haar eigen voorwaarden en dekkingen. De aanvullende polis is niet verplicht, en de dekkingen/vergoedingen worden dus ook niet bepaald door de rijksoverheid. Bij het zorgverzekering kiezen raden wij je dus ook om een uitgebreide, maar persoonlijke vergelijking te doen met behulp van onze vergelijker.

Tandartsverzekering kiezen

Verwacht jij extra kosten van de tandarts volgend jaar? Dan zou het slim zijn om je hiervoor te laten verzekeren via een tandartsverzekering. Maar liefst 80 procent van de Nederlanders hebben een tandartsverzekering, dit is dan ook de meest gekozen aanvullende verzekering.

Als je kind (of kinderen) in 2020 beugel moeten hebben, zou een vergoeding voor deze kosten zeker goed van pas komen. Op onze site leggen wij je ook op een simpele manier uit, welke vergoedingen en aanvullende tandartsverzekeringen er beschikbaar zijn voor 2020. Bekijk handige orthodontie informatie op deze pagina.

Geen last van gaatjes? Als jij niet vaker dan de periodieke controles naar de tandarts denkt te gaan in 2020 is het afsluiten van een tandartsverzekering niet nodig. Het zorgverzekering kiezen en afsluiten moet je niet doen voordat je goed in beeld hebt welke zorgkosten jij denkt te gaan maken aankomende jaar.

Hoe werkt het opzeggen?

Als jij een nieuwe zorgverzekering zoekt, kun je deze aanvragen vanaf 12 november. Vanaf dan kun je weer je zorgverzekering vergelijken en kun je overstappen naar een andere zorgverzekering. Sluit jij je nieuwe zorgverzekering 2020 af voor 1 januari? Dan regelt je nieuwe zorgverzekeraar het opzeggen van je oude polis, handig dus!

Het is ook mogelijk om zelf je zorgverzekering stop te zetten, je hebt dan meer tijd om te vergelijken. Zeg je huidige polis op voor 31 december zodat je de tijd hebt tot het einde van januari voor het kiezen van de beste nieuwe zorgverzekering.

Vergelijken en overstappen

Maak gebruik van onze zorgvergelijker 2020 bij het vinden van een nieuwe zorgverzekering. Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en simpele vergelijking op basis van de door jouw ingevulde gegevens. Een persoonlijke en onafhankelijk vergelijking die het vinden van de juiste polis eenvoudiger maakt.

Maar hoe werkt het overstappen nou eigenlijk? Je sluit je nieuwe 2020 zorgverzekering niet af op onze site, wij verwijzen je namelijk door naar de beveiligde omgeving van de zorgverzekeraar. Het afsluiten doe je dus gewoon direct bij je nieuwe zorgverzekeraar!

Zorgverzekering kiezen 2020
4.7 (93.85%) 13 votes