Zorgverzekering 2020

Wat gaat er veranderen?

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering is ook in 2020 niet altijd even gemakkelijk. Je behoeften kunnen veranderen, en daarom is het vergelijken weer noodzakelijk. Je wilt een prima zorgverzekering hebben, weten wat er gaat veranderen in 2020 en niet voor onverwachte komen te staan straks. Wij informeren onze bezoekers over de laatste veranderingen, vanaf Prinsjesdag weten wij exact wat er gaat veranderen.

Op dit moment zijn er een aantal veranderen al bekend, met name verwachten een hoop overstappers van mensen die op dit moment een collectieve zorgverzekering hebben. In 2020 zal de hoogte van de korting nog slechts 5% zijn, en is het overstappen naar een reguliere zorgverzekering vaak voordeliger.

Bekijk op deze pagina de laatste wijzigingen voor de zorgverzekering 2020.

zorgverzekering-2020-goedkoopste

De basisverzekering

In 2020 gaat het basispakket weer veranderen. Zo gaat de inhoud uitgebreid worden, en gaan de premies omhoog. Het is dus ieder jaar weer belangrijk om je zorgpolis te vergelijken om te zien of overstappen jou iets gaat opleveren. De inhoud van de verplichte basisverzekering wordt ieder jaar door de rijksoverheid bepaalt, en is dus bij iedere verzekeraar gelijk. De premie die je gaat betalen (maandelijks of jaarlijks) wordt bepaald door de zorgverzekeraars. Door een slimme vergelijking te doen met behulp van onze zorgvergelijker, is het vinden van een nieuwe geschikte zorgverzekering gedaan in enkele minuten.

Het eigen risico in 2020

Wie wil er nou niet korting krijgen op de zorgpremie? Het is mogelijk in 2020 om je eigen risico te verhogen. Het bedrag is in 2020 opnieuw minimaal 385 euro, en kan verhoogd worden naar maximaal 885. Als jij het bedrag gaat verhogen (met stappen van 100 euro) gaat de zorgverzekeraar je een flink korting geven op de zorgpremie. Er is natuurlijk wel een maar te noemen, het is zeker niet slim om het eigen risico te verhogen wanneer jij kosten denkt te gaan maken volgend jaar. Met name jonge en gezonde mensen verhogen het risico, zij maken namelijk geen tot weinig zorgkosten.

Het eigen risico is een bedrag die jij gaat betalen wanneer je gebruik maakt van zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Maak jij geen gebruik van de basisverzekering zorg? Dan ga je dus ook geen eigen risico betalen. De zorgverzekeraar gaat inspringen wanneer het eigen risico volledig op is. Bedenk dus goed of jij in 2020 kosten denkt te moeten gaan maken, bespreek dit eventueel direct met de zorgmaatschappij.

Belangrijke informatie

Op deze site informeren wij je graag over de laatste wijzigingen omtrent de zorgverzekering 2020 polis. Naast de basisverzekering kun je op onze site ook alles lezen over de aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en zoals ieder jaar kun je op de zorgverzekering 2020 premie alle premies bekijken per zorgverzekeraar. Hieronder een aantal handige pagina’s om in de gaten te houden:

Vanaf 12 november is het weer mogelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken. Maak gebruik van onze zorgvergelijker 2020, om zo binnen enkele minuten te zien welke zorgverzekeraar de beste polis aanbiedt die past in jouw persoonlijke situatie. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan, die je vervolgens kan afsluiten bij de zorgverzekeraar.

Uitgebreide zorgverzekering vergelijking
Zorgverzekering 2020
4.4 (88.57%) 14 votes