Zorgverzekering 2020

Wat weten we op dit moment over de zorgverzekering 2020? De zorgverzekering zal in 2020 op een aantal punten er weer anders uitzien. Op prinsjesdag zal de overheid weer exact aangeven wat de inhoud is van de basisverzekering, en een verwachting geven van de premie hoogte. Bekijk hieronder de laatse beknde wijzigingen.

Basisverzekering

In de verwachting ligt dat er een aantal zorgsoorten worden toegevoegd aan de zorgverzekering 2020 basisverzekering. Op dit moment is het nog niet exact bekend wat er wordt toegevoegd. Wel zal de zorgverzekering in grote lijnen hetzelfde zijn.

Eigen risico

In de regeerakkoord staat dat het eigen risico niet gaat stijgen. Net als afgelopen jaar is het minimale eigen risico bedrag 385 euro. Je kan dit bedrag vrijwillig verhogen wanneer je weinig tot geen zorgkosten verwacht te maken, je krijgt er een korting op je premie er voor terug. Meer weten over het eigen risico? Klik hier om alle informatie te lezen.

Eigen bijdrage

De eigen bijdraga kan en gaat opnieuw veranderen. De exacte wijzigingen weten wij pas na prinsjesdag. Je leest uiteraard de laatste wijzigingen rondom de zorgverzekering op onze site.

De zorgverzekering 2020 premie

De zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om hun zorgpremie bekend te maken. Zorgverzekeraar DSW zal na verwachting opnieuw hun premie als eerste bekend maken. Dat de zorgverzekering 2020 premie gaat stijgen staat eigenlijk wel vast, hoeveel dit zal zijn is niet bekend.

Prinsjesdag

De overheid gaat op Prinsjesdag alle details bekend maken rondom de zorgverzekering 2020 basisverzekering. Dit lees je dan uiteraard terug op onze site. Op 18 september zullen wij weer de inhoud weten, en een verwachting van de premie stijging.

Handige pagina’s 

Op deze site informeren wij je graag over de laatste wijzigingen omtrent de zorgverzekering 2020 polis. Naast de basisverzekering kun je op onze site ook alles lezen over de aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en zoals ieder jaar kun je op de zorgverzekering 2020 premie alle premies bekijken per zorgverzekeraar. Hieronder een aantal handige pagina’s om in de gaten te houden:

Vanaf 12 november is het weer mogelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken. Maak gebruik van onze zorgverzekering 2020 vergelijker, om zo binnen enkele minuten te zien welke zorgverzekeraar de beste polis aanbiedt die past in jouw persoonlijke situatie. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan, die je vervolgens kan afsluiten bij de zorgverzekeraar.

Uitgebreide zorgverzekering vergelijking
Zorgverzekering 2020
4.6 (92.73%) 11 votes