Zorgverzekering 2020

Wat gaat er veranderen?

Het is weer zover, je kunt overstappen van zorgverzekeraar. Nu wil je natuurlijk precies weten wat er allemaal gaat veranderen met de zorgverzekering in 2020. Wij houden je hier op de hoogte en de laatste zorgverzekering 2020 updates vind je hier terug. Dit zijn de laatste updates:

  • Einde collectieve zorgverzekering (maximal 5% korting)
  • Eigen risico blijft op 385 euro staan
  • De basisverzekering wordt opnieuw uitgebreid
  • Wij verwachten een premie stijging
zorgverzekering-2020-goedkoopste

Basiszorgverzekering kiezen

In 2020 gaat de basisverzekering er weer anders uitzien. Zo gaat de inhoud uitgebreid worden, en zullen de premies stijgen. De kosten stijgen bijna ieder jaar in de zorg, en de zorgverzekering zorgpremie stijgt wederom in 2020. Met name om deze reden stappen jaarlijks heel veel Nederlanders over van zorgverzekeraar. Een andere reden is dat de basiszorgverzekering bij iedere zorgverzekeraar gelijk is, de inhoud wordt bepaald door de Rijksoverheid. De premie die je voor zorgverzekering 2020 gaat betalen is daarentegen wel verschillend per verzekeraar. Doe een uitgebreide vergelijken bij ons en kies ook gewoon voor de beste zorgverzekering 2020 die aan al je eisen voldoet.

Het eigen risico 2020

Het eigen risico blijft gelijk in 2020 en bedraagt voor iedereen minimal 385 euro. Aankomend jaar kun jij ook op je zorgverzekering besparen door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Het eigen risico kun je volgend jaar ophogen tot maximal 885 euro, en dit kan je een flinke korting opleveren. Maar is dit nou juist wel slim?

Mensen die weinig tot geen zorgkosten maken kiezen er vaak voor om het eigen risico te verhogen. Studenten en jonegeren doen dit over het algemeen ook bijna altijd. Doordat er geen zorgkosten gemaakt worden, wordt er ook geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Voor mensen die wel kosten denken te gaan maken in 2020 die vergoed worden vanuit de basisverzekering zouden het eigen risico op minimaal moeten zetten. De gemaakte zorgkosten zullen altijd voor eigen rekening zijn, tot het eigen risico volledig op is.

Kies je vrije zorgkeuze

Er bestaan vier verschillende soorten zorgverzekeringen 2020. En het is belangrijk om de verschillen te kennen om de juiste zorgverzekering in 2020 te vinden. De mogelijkheden zijn:

  1. Budgetpolis
  2. Naturapolis
  3. Restitutie zorgverzekering
  4. Combinatie

In het kort leggen wij je hier uit wat de verschillende 2020 zorgverzekeringen betekenen. De Budgetpolis is de goedkoopste zorgverzekering en kent een zeer beperkte vrije zorgkeuze. Ook dien je met een budgetpolis al je zorgzaken online te regelen. Een Naturapolis is een zorgverzekering die ook een beperkte vrije zorgkeuze kent. Om een volledige vergoeding te ontvangen van de zorgverzekeraar dien je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders te gaan. Wil jij in 2020 volledig zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat? Dan is de Restitutie zorgverzekering wellicht de beste keuze voor jou. Niet de zorgverzekeraar maar jij bepaalt waar jij je laat behandelen. Een combinatiepolis is een combinatie tussen een natura- en restitutie zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekeringen

Het is belangrijk als jij de zorgverzekering 2020 wilt uitbreiden om de mogelijkheden te weten. Iedere zorgverzekeraar biedt namelijk wel een aanvullende polis aan, met verschillende vergoedingen. Kosten die gemaakt worden bij de fysiotherapeut, of alternatieve geneeswijzen worden niet gedekt vanuit de basiszorgverzekering 2020. Met de juiste aanvullende zorgverzekering kun jij vergoedingen ontvangen voor deze extra zorgkosten in 2020. Gebruik vrijblijvend de Zorgvergelijker 2020 op onze site om de juiste combinatie te vinden voor een basis- aanvullend- en tandartsverzekering.

De zorgverzekering van 2020
4.5 (89.33%) 15 vote[s]