zorgpremies-2020-op-een-rijtje

Zorgverzekering 2020 premie

Hier vind je de premie voor de zorgverzekering 2020. Een overzicht van de zorgverzekeraars met hun basiszorgverzekering premie voor het aankomende jaar. Het is in iedergeval duidelijk dat de premies enorm verschillen en daarom is het vergelijken ook dit jaar weer enorm belangrijk. Iedereen (vanaf 18 jaar) is verplicht om een basisverzekering te hebben, en deze polis is gelijk bij iedere zorgmaatschappij. Om er zeker van te zijn dat jij niet een te dure verzekering gaat afsluiten kun jij hieronder bekijken welke verzekeraar het beste is voor jou.

De inhoud van de basis zorgverzekering wordt bepaald door de Rijksoverheid. De dekking en premies veranderen ieder jaar. Zo wordt het basispakket op een aantal punten uitgebreid in 2020 (oa vergoedingen om te stoppen met roken) en verdwijnen er een aantal vergoedingen. Hierom is het aan te raden om ieder jaar je polis tegen het licht te houden om te zien of een andere zorgverzekering beter bij je past.


Anderzorg

Besured

Zekur

ZieZo

Univé

Bewuzt

Salland

De Friesland

Premie


€ 108,00

€ 107,25

€ 98,50

€ 101,95

€ 105,85

€ 105,95

€ 106,90

€ 106,75

 Vrije keuzeNee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Uitgebreide zorgverzekering vergelijking

Zorg en Zekerheid

Interpolis

Just

FBTO

Zilveren Kruis

DSW

ZorgDirect

OHRA

€ 111,95

€ 106,75

€ 113,20 

€ 109,95 

€ 114,95

€ 118,00 

€ 121,15 

€ 116,30 

Gedeeltelijk

Nee

Nee

Nee

Nee

Gedeeltelijk

Nee

Ja

Uitgebreide zorgverzekering vergelijking

HEMA

CZ

PNOzorg

VGZ

Pro Life

Delta Lloyd

Menzis

Promovendum

€ 111,00

€ 124,80 

€ 129,98 

€ 120,95 

€ 114,95

€ 128,60 

€ 109,00

€ 107,50

Nee

Nee

Ja

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Premie basisverzekering 2020

Op Prinsjesdag heeft de overheid een schatting gegeven wat de zorgpremies zullen zijn in 2020. De overheid gaat er vanuit dat de premie in 2020 met ongeveer 37 euro per jaar zal gaan stijgen. Echter moet je er rekening mee houden dat dit vaak niet juist is, vaak is de schatting te hoog. Dat is natuurlijk goed nieuws, de premies zullen wel duurder worden maar de vraag blijgt hoeveel. Alle zorgverzekeraars hebben de tijd tot medio november om hun zorgpremies voor het aankomende jaar bekend te maken.

Het is aan jou om te bepalen of je de zorgverzekering 2020 premie voor jou duurder of goedkoper zal zijn. Zo is het mogelijk om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten (budgetpolis) of juist te kiezen voor een iets duurdere polis (restitutie) die een volledige vrije zorgkeuze heeft. Als je situatie gewijzigd is, en je hebt juist meer dekking nodig kan het verstandig zijn om je aanvullend te verzekeren. Hier gaan we later verder op in.

De aanvullende zorgverzekering

Dekt de basisverzekering niet voldoende? Bekijk dan of een aanvullende zorgverzekering voor jou nodig is. Je gaat een extra maandelijkse premie betalen aan je zorgverzekeraar en in ruil ga jij vergoedingen ontvangen. Zoals hierboven aangegeven is de basis zorgverzekering (2020) gelijk bij iedere verzekeraar, dit is niet het geval met de aanvullende modules. Niet de Rijksoverheid maar de zorgverzekeraars bepalen zelf welke voorwaarden, vergoedingen en premies ze hanteren voor hun aanvullende zorgverzekeringen. Het is dus van groot belang om eerst zelf een inzicht te krijgen welke vergoedingen jij zult nodig zijn in 2020, en welke zorgkosten jij verwacht. Door dit in kaart te brengen is het een stuk eenvoudiger om de juiste en beste zorgverzekering te vinden.

Zorgpremie 2020 vergelijken

Je weet nu precies wat de zorgpremies in 2020 zijn per verzekeraar. De volgende (logische) stap zou zijn om te gaan vergelijken. Want de goedkoopste zorgverzekering hoeft natuurlijk niet perse de beste voor jou te zijn. Door een kritische vergelijking te maken van de zorgverzekeringen is het voor jou makkelijker om een overstap te realiseren. Het overstappen moet jou of een goedkopere premie opleveren, of juist aanvullende vergoedingen in 2020. Sommige consumenten besparen jaarlijks enkele honderden euro’s om te gaan overstappen naar een andere zorgmaatschappij.

Via onze Zorgvergelijker 2020 kun jij de zorgverzekeringen vergelijken. Het werkt simpel, het enige wat je moet doen is de filters invullen (linkerkant). Hier geef je aan hoe hoog het eigen risico moet zijn, welke type zorgverzekering je wenst en de gewenste aanvullende vergoedingen. Nadat je dit hebt gedaan krijg je direct een overzicht te zien van de zorgverzekeringen die voldoen aan jouw criteria. Wij raden onze bezoekers ten alle tijden aan om verschillende sites te bezoeken om de details te lezen per polis.

Volledige vrije zorgkeuze belangrijk?