zorgvergelijker-2020

De zorgvergelijker 2020

Het is weer zover, je kunt zorgverzekeringen vergelijken en een overstap maken tot 31 december. Het is niet altijd even makkelijk om een zorgverzekering te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en situatie. Met behulp van onze zorgvergelijker 2020 is het vinden van een nieuwe zorgverzekering een stuk eenvoudiger gemaakt.

Vul je gegevens in aan de linkerkant, samen met de eventuele aanvullende vergoedingen die jij wilt hebben in 2020. De zorgvergelijker gaat vervolgens direct de vergelijking doen, je vergelijkt uitsluitend op basis van de door jouw ingevulde gegevens. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan! Deze kan je vervolgens afsluiten op de website van de zorgverzekeraar. Goed om ook te melden is dat het zorgverzekering vergelijken volledig anoniem, onafhankelijk en vrijblijvend is.

Overstappen

Vanaf 12 november zijn alle premies weer bekend gemaakt voor het aankomende jaar. Vanaf de 12e is het dan weer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken en een overstap te maken. Ieder jaar stappen ongeveer 500.000 nederlanders over van zorgverzekering, en de voornaamste reden is dat je kunt besparen op je zorgpremie..

Je hebt zeven weken de tijd om je huidige zorgverzekering tegen het licht te houden en om te zien of deze polis nog wel het beste bij je past in 2020. Maak vrijblijvend gebruik van onze zorgvergelijker 2020 en bekijk hoeveel jij kunt besparen op de zorgverzekering premie. Als jij je zorgverzekering niet gaat wijzigen ga je automatisch akkoord met de polis die je zorgverzekeraar je gaat toesturen, in de meeste gevallen is dit een te dure zorgverzekering.

Benieuwd welke zorgvezekering voor jou de beste is? Ga direct aan de slag met onze zorgvergelijker 2020!

Basisverzekering

Iedereen vanaf zijn 18e verjaardag is wettelijk verplicht om een basisverzekering te hebben. De basisverzekering dekt namelijk de basis behoeften. De overheid bepaald ieder jaar de inhoud van deze verplichte zorgverzekering, en is bij iedere zorgverzekeraar gelijk.

De premie daarintegen worden bepaald door de zorgmaatschappijen, en er zitten behoorlijke verschillen in de premies. De volgende vormen van zorg vallen in 2020 geheel of gedeeltelijk onder de basisverzekering:

  • Huisarts
  • Verloskundige zorg en kraamzorg
  • Wijkverpleekundigen (thuiszorg)
  • Geneeskundige zorg
  • Ziekenhuisverblijf en vervoer
  • Geneesmiddelen
  • Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar

Voor meer informatie over welke vormen van zorg onder de basisverzekering vallen verwijzen wij je door naar de website van de Nederlandse overheid.

Aanvullende verzekering

Dekt de basisverzekering niet voldoende? Vul in de zorgvergelijker 2020 ook je gewenste aanvullende vergoedingen in. Niet alle vormen van zorg worden namelijk vergoed vanuit de zorgverzekering basis. Vaak kiezen consumenten er voor om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie, de tandarts en alternatieve geneeswijzen.

Met behulp van de zorgvergelijker op onze site, is het vinden van de beste zorgverzekering (basis en aanvullend) voor iedereen een kwestie van een paar minuten. In Nederland is het niet verplicht om je aanvullend te laten verzekeren, echter is het in sommige situaties wel slim.

Als jij je niet aanvullend laat verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts, ga je in geval van noodzaak flink meer betalen dan wanneer je een aanvullende modules het afgesloten.

Premie korting

Het is mogelijk om je basisverzekering goedkoper te maken door middel van het eigen risico. Het eigen risico gaat niet stijgen in 2020, het bedrag blijft dus weer 385 euro voor iedereen. Je gaat pas het eigen risico betalen wanneer je gebruik maakt van zorg die valt onder de basispolis, als je dus geen kosten maakt ga je dus ook niks betalen. Het eigen risico zorgverzekering kan je verhogen tot maximaal 885 euro, de zorgverzekeraar gaat je hiervoor een flinke korting geven op de zorgverzekering.

Vaak kiezen jonge en gezonde mensen om het eigen risico te verhogen. Niet voor iedereen is dit slim om te doen, als jij kosten denkt te gaan maken aankomend jaar, kan je duurder uit zijn door met het eigen risico te spelen.

Vergelijken

Door gebruik te maken van de zorgvergelijker 2020 op deze pagina, vergelijk jij bijna alle zorgverzekeraars met elkaar. Je vergelijk op basis van jouw persoonlijke situatie, en aan de hand van de door jouw ingevulde gegevens. Door goed te vergelijken, en uiteindelijk een overstap te maken van zorgverzekeraar kun jij dus geld besparen.

Niets voor niets stappen jaarlijks een half miljoen Nederlanders over van zorgverzekeraar. De volgende punten zijn bepalend voor de vergelijking:

  • Hoogte van het eigen risico
  • Zorgkeuze die jij wilt hebben
  • Aanvullende vergoedingen

Het is dit jaar ook mogelijk om je huidige aanbieder te vergelijken met het overige aanbod van zorgverzekeringen. Zo ga je zien of de polis goedkoper is bij een andere verzekeraar, of dat je een betere aanvullende dekking kunt krijgen bij een andere zorgmaatschappij.

Vergeet niet dat je tot 31 december de mogelijkheid hebt om je zorgverzekering te wijzigen.

Zorgvergelijker 2020
4.7 (93.54%) 130 votes