Zorgverzekering 2020 vergelijker - Zorgverzekeringen vergelijken

De zorgvergelijker 2020

Maak gebruik van de zorgvergelijker 2020 hieronder, en bekijk welke zorgverzekering aankomend jaar het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Vul je gegevens in aan de linkerkant, en eventueel je huidige zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan, die je vervolgens kan afsluiten bij de zorgverzekeraar. De zorgvergelijker 2020 geeft je de mogelijkheid om een uitgebreide zorgverzekering vergelijking te maken, geheel vrijblijvend en anoniem.

Zorgvergelijker 2020

De zorgverzekering 2020 vergelijken met behulp van onze vergelijker. Een uitgebreide zorgverzekering vergelijking op basis van jouw persoonlijke situatie.

Oude zorgpolis opzeggen

Als jij voor 31 december een zorgverzekering voor 2020 afsluiten, zegt je nieuwe zorgverzekeraar je oude polis op. Zeg jij zelf op voor 31 december? Dan heb jij tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te vinden.

Eigen risico zorgverzekering

Het eigen risico is het drempelbedrag dat je eerst zelf moet betalen bij gemaakte zorgkosten. Als verzekerde heb je te maken met een wettelijk verplicht eigen risico voor de zorgverzekering

Overstappen

Met behulp van de zorgvergelijker 2020, kan jij de beste zorgverzekering vinden die past in jouw situatie. Klik op bekijken en wij verwijzen je direct door naar de zorgverzekeraar waar je de zorgverzekering 2020 kan afsluiten.

Aanvullende verzekering

Dekt de verplichte basisverzekering niet voldoende? Wij hebben veel aanvullende verzekeringen onder de loep genomen. De belangrijkste vergoedingen en premies lees je terug op onze site.

Vergoedingen

De overheid bepaalt ieder jaar opnieuw de inhoud van de basisverzekering. De premies worden uiteindelijk bepaalt door de zorgverzekeraar zelf.

Hoe werkt de zorgvergelijker 2020?

Het vergelijken van je zorgverzekering is ieder jaar weer mogelijk. Je hebt ongeveer 7 weken de tijd om een overstap te doen van zorgverzekeraar. Met behulp van de zorgvergelijker 2020 kan jij binnen enkele minuten je huidige zorgverzekering tegen het licht houden om te zien of deze nog wel de juiste is voor aankomend jaar. Het kan zijn, wanneer jij de laatste jaren geen overstap hebt gedaan dat je zomaar enkele honderden euro’s gaat besparen in 2020. Naast het vergelijken van je huidige zorgverzekering, kan jij ook je wensen aangeven aan de linkerkant van de vergelijker. Zo wordt de vergelijking volledig gebasseerd op jouw persoonlijk situatie. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan, deze kan je dan vervolgens direct afsluiten bij de verzekeraar.

Wat moet ik invullen?

 • Je huidige zorgverzekeraar
 • Geboortedatum
 • Hoogte van het eigen risico
 • Zorgkeuze (beperkt, of vrij)
 • Aanvullende vergoedingen

Het gebruiken van de zorgvergelijker 2020 is volledig anoniem, wij slaan je gegevens nooit op. De volgende vraag die je waarscheinlijk hebt, hoe onafhankelijk vergelijk ik op deze site? Wij maken geen deel uit van een zorgverzekeraar, en hebben ook geen voorkeur waar jij je zorgverzekering 2020 afsluit. Meer weten over hoe wij werken? Klik hier voor een korte introductie.

Basisverzekering

De basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar in Nederland hetzelfde. De overheid bepaalt namelijk de inhoud van de verplichte basispolis. De basisverzekering dekt de volgende zorgvormen:

 • Huisarts
 • Ziekenhuisbehandeling
 • Het verblijf in een ziekenhuis
 • Geneesmiddelen
 • Spoedeisende zorg
 • Psychologische zorg

De zorgverzekering 2020 premie kent weer veel verschillen. De inhoud is hetzelfde, maar de maandelijkse zorgpremie voor je zorgverzekering kan behoorlijk verschillen. Om deze reden is het dus aan te raden je zorgverzekering jaarlijks te vergelijken met het aanbod van aankomend jaar. Met behulp van onze zorgvergelijker 2020 kom je binnen enkele minuten erachter of je nog de beste zorgverzekering hebt die past in jouw situatie.

Eigen risico; verhogen of niet?

Het eigen risico in 2020 is gelijk aan afgelopen jaar. Het drempelbedrag in 2020 is dus minimal 385 euro. Iedereen vanaf 18 jaar betaalt deze eerste 385 euro zelf. De zorgverzekeraar gaat vergoeden wanneer het eigen risico volledig op is. Niet voor alle zorg geld het eigen risico, als je bijvoorbeeld langs de huisarts gaat of gebruik maakt van kraamzorg betaal je hiervoor niet mee vanuit je eigen risico. Lees hier alles over het eigen risico van 2020.

Premie korting

Bij de meeste zorgverzekeraars heb je de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Hierdoor krijg jij korting op je zorgpremie. Maar is dit wel geschikt voor iedereen? Nee, als jij denkt veel gebruik te gaan maken van zorg vanuit de basisverzekering is het verstandig om niet het eigen risico te gaan verhogen. De meeste mensen die kiezen om het eigen risico te verhogen zijn jong en gezond, en maken weinig tot geen zorgkosten. In de zorgvergelijker 2020 hierboven, kun jij de  hoogste van het eigen risico bepalen.

Aanvullende verzekeringen

Niet alle zorgvormen vallen onder de verplichte basisverzekering. Als jij denkt extra kosten te moeten gaan maken aankomend jaar, kan je in de zorgvergelijker 2020 aangeven welke vergoedingen jij wilt hebben. Bekijk hieronder de meest gekozen aanvullende verzekeringen:

Het is overigens niet verplicht om een aanvullende polis toe te voegen aan je basisverzekering. Maar in sommige gevallen kan het wel slim zijn, je krijgt extra dekking voor een relatief klein bedrag extra per maand. In de zorgvergelijker 2020 kun je aangegeven of je bijvoorbeeld fysiotherapie behandelingen wilt hebben aankomend jaar, of gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen. Over de meeste aanvullende verzekeringen hebben wij de belangrijkste informatie voor je uitgezocht.

Tandartsverzekeringen

Ga je in 2020 vaker naar de tandarts? Het zou dan slim kunnen zijn om hiervoor een tandartsverzekering voor af te sluiten. De kosten die gemaakt worden bij de tandarts zijn bijna altijd hoog, en je kunt je hiervoor laten dekken met een tandartsverzekering. Verschillende zorgverzekeraars bieden in 2020 opnieuw hiervoor mogelijkheden aan. In de zorgvergelijker 2020 kan je ook aangeven of je een vergoeding wilt ontvangen voor deze kosten. Vul dit aan de linkerkant in, zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van jouw persoonlijke wensen. Op onze site hebben wij de meest gekozen tandartsverzekeringen voor je uitgezocht, klik hier om de tandartsverzekering vergoedingen te bekijken voor het aankomend jaar.

Bekijk direct:

goedkoopste-zorgpolis-2019

Zorgpremie 2020: gelijke inhoud, ongelijke prijs

Vanaf 12 november kan je weer je zorgverzekering vergelijken met het aanbod voor 2020. De inhoud heeft de overheid inmiddels bekend gemaakt en de laatste zorgverzekering 2020 wijzigingen hebben wij voor je opgeschreven. Er zit weer zoals verwacht veel verschil in de zorgverzekering 2020 premie van de zorgverzekeraars. Het is dus opnieuw de moeite waard om een overstap te doen, sommige mensen kunnen honderden euro’s besparen op hun zorgverzekering per jaar. Eigenlijk zou iedereen zijn zorgverzekering eens per jaar even onder de loep moeten nemen, dit kan natuurlijk met behulp van de hierboven zorgvergelijker 2020. In de collectieve zorgverzekeringen gaat de meeste verandeingen plaatsvinden, waar je vorig jaar nog 10 procent preime korting kon krijgen is dan in 2020 slechts 5%. Sommige zorgverzekeraars zijn zelfs helemaal gestopt met het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen. Voor deze mensen is het vergelijken van de zorgverzekering voor 2020 wel heel belangrijk, neem de tijd, en vergelijk je zorgverzekering op meerdere sites.

Zorgvergelijker 2020
4.7 (93.97%) 126 votes