de-zorgtoeslag-van-2020

Zorgtoeslag 2020

De Zorgtoeslag 2020 uitgelegd. Je komt hier natuurlijk om te kijken of je recht hebt op zorgtoeslag in 2020. Op deze pagina lees je de belangrijkste punten en voorwaarden voor het aanvragen van zorgtoeslag.

De zorgpremie gaat opnieuw duurder worden in 2020, hierdoor verwachten wij dat de zorgtoeslag ook zal stijgen. Vanaf 12 November is het weer mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen en informeren wij je hier over de Zorgtoeslag 2020.

zorgtoeslag-zorgverzekering-berekenen-2020Voorwaarden zorgtoeslag 2020

Hoeveel zorgtoeslag 2020 kan ik ontvangen? Wij leggen je op deze pagina uit wat je moet weten over de zorgtoeslag in 2020. Lees handige informatie, en vraag eventueel direct je zorgtoeslagen aan via onze partner zorgtoeslag.nl. Voordat je deze toeslag voor de zorgverzekering gaat ontvangen zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Wanneer je bijvoorbeel veel inkoment hebt, krijg je vaak geen zorgtoeslag. Niet alleen je inkomsten, maar ook je vermogen zoals spaargeld mag niet te hoog zijn.

 

De voorwaarden om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen:

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je inkomsten (of gezamelijke inkomsten) zijn niet te hoog
  • In het bezit van Nederlandse nationaliteit of verblijfsvergunning
  • Je vermogen zijn niet te hoog

Als je zelf 18 jaar bent of ouder, en je toeslagpartner is jonger dan 18, kun je ook gewoon Zorgtoeslag 2020 ontvangen. Je kunt dan een toeslagbedrag ontvangen van de helft voor iemand met een meerderjarige toeslagpartner. Uiteraard telt wel het inkomen mee, dit is bepalend voor de hoogte van de zorgtoeslag.

Inkomsten en zorgtoeslag in 2020

Als je alleenstaand bent, en je verdient niet meer dan € 28.500 per jaar heb je recht op zorgtoeslag in 2020. Je mag overigens niet meer spaargeld bezitten (vermogen) dan € 107.752. Voor consumenten die meer verdienen dan de bovengenoemde bedragen komen in 2020 niet in aanmerking om zorgtoeslag te ontvangen.Voor mensen die geen inkomen hebben, of minder verdienen dan € 20.500 kunnen een maximale zorgtoeslag vergoeding ontvangen van € 94 per maand.

Hoe vind ik de beste zorgverzekering?

Toeslagpartner

Samen met je toeslagpartner mag je niet meer verdienen in 2020 dan € 35.500. Het vermogen dat jullie samen hebben wordt ook meegenomen. Samen mag je niet meer vermogen of spaargeld hebben dan € 132.752. Voldoe je aan deze eisen? Dan heb je recht op zorgtoeslag volgend jaar. Je kunt direct het maximale zorgtoeslag aanvragen via onze partner.

Het zorgtoeslag (maximaal) wat je gezamelijk kunt ontvangen is dan € 176 per maand, je mag overigens dan niet meer verdienen dan € 20.500 (samen). Dit bedrag van 176 euro is het maximale natuurlijk in 2020, de meeste mensen die een gezamelijk inkomen hebben ontvangen iets minder zorgtoeslag.

Toeslagpartner: uitgelegd

Als je bent getrouwd of je hebt en geregistreerde partner, dan is die persoon je toeslagpartner. Het kan ook zijn als iemand anders op je adres is ingeschreven staat, dat desbetreffende persoon je toeslagpartner kan zijn. Via onze partner kun je exact uitzoeken of je wel of niet een toeslagpartner hebt. Je vraagt overigens ook direct bij hen je zorgtoeslag 2020 aan.

Mijn situatie is verandert

Er is gaat of is ets verandert in je leven? Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van je inkomen, of je bent net gaan samenwonen. Dan heeft dit gevolgen voor de zorgtoeslag die je gaat of kunt gaan ontvangen. Het is slim en noodzakelijk om je veranderingen door te geven. De veranderen kunnen namelijk grote invloed hebben op de hoogte van de zorgtoeslag die je ontvangt.

De volgende wijzigingen dien je te melden:

  • Veranderingen in je gezin of samenstelling van je huishouden
  • Inkomen of vermogen verandert