Zorgpremie door coronacrisis flink omhoog?

zorgpremie verhoging in 2021
zorgpremie verhoging in 2021

Het coronavirus richt ongelooflijk veel schade aan. Mensen worden ziek en overlijden, bedrijven gaan failliet en de maatschappij wordt meer en meer een maatschappij van eenlingen. Van angst ook. Ook voor de zorgpremie kan het virus zomaar eens nadelige gevolgen hebben. Insiders denken ondertussen dat de zorgpremie volgend jaar zomaar eens 144 euro hoger kan komen te liggen. Dat er sprake zal zijn van een zorgpremie verhoging lijkt een zekerheidje. Om de kosten te beperken is het verstandig de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en eventueel over te stappen.

Zorgpremie verhoging is niet echt verrassend

De zorgpremie verhoging is niet erg verrassend. Door het coronavirus zijn de zorgkosten in de ziekenhuizen met name behoorlijk gestegen. Er is daarnaast ook simpelweg veel geld nodig om specialisten als bijvoorbeeld de tandarts te compenseren voor het geleden omzetverlies vanwege het coronavirus. De burger zal  de zorgpremie verhoging uit de lengte of de breedte toch moeten betalen.

Collectiviteitskorting geldt in 2021 nog wel

De collectiviteitskorting zal voor 2021 nog maximaal 5 procent bedragen op de basisverzekering,  De regeling zal in elk geval in 2021 nog wel van kracht zijn.  Het ligt in de lijn der verwachting dat de collectiviteitskorting na 2021 afgeschaft wordt.  Op zorgverzekerinq.nl kun je overigens de beste en de goedkoopste premies gemakkelijk filteren. Je vergelijkt en stapt vervolgens over, iets dat je op jaarbasis vaak al honderden euro’s per jaar kan besparen.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar