ZorgDirect zorgverzekering 2020

Bekijk hier de belangrijkste punten van de ZorgDirect zorgverzekering 2020 vergoedingen en premies. Wij helpen je graag in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn bij verzekeraar ZorgDirect.

In het kort vind je informatie over de volgende verzekeringen:

 1. De ZorgDirect basisverzekering
 2. Aanvullende modules van de zorgverzekeraar
 3. Aanvullende vergoedingen voor de tandarts (tandartsverzekering)

Na het lezen van deze pagina kun je direct gaan vergelijken via de Zorgvergelijker 2020 om te bepalen of jij gaat overstappen. Maar eerst terug naar de Zorgverzekering van ZorgDirect voor het aankomende jaar.

Let’s get started!

De basisverzekering ZorgDirect

De zorgverzekeraar biedt een basisverzekering aan. Het gaat om een restitutiepolis die jou dus een volledige vrije zorgkeuze biedt in 2020. Niet zorgverzekeraar ZorgDirect maar jij mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat zonder hier extra te voor moeten betalen.

 • “Restitutie” een vrije zorgkeuze, deze type zorgverzekering is over het algemeen de duurste polis die je kunt afsluiten. Meer informatie over de restitutie zorgverzekering lees je terug op onze website.
 • De “basisverzekering,” verplicht vanaf 18 jaar en gelijk bij iedere zorgverzekeraar. Echter hanteren de verzekeraars wel hun eigen premies, het vergelijken is dus enorm belangrijk als jij niet teveel premie wilt betalen in 2020.
Basisverzekering
€121,15*
Basisverzekering (restitutie) met 100% keuzevrijheid
Ruime keuze aanvullende pakketten
VANAF €5,85
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.
Tandartsverzekeringen
VANAF €11,-
Vergoeding van alle tandartskosten. Je hebt keuze uit 3 pakketten.

Wel of niet de Zorgverzekering van ZorgDirect?

Om erachter te komen of de ZorgDirect verzekering voor jou het beste is zijn er nog een aantal andere punten waar je op moet gaan letten. Het is namelijk zo dat de meeste mensen aanvullende verzekeringen toevoegen aan de basisverzekering. Als dit het geval bij jou is is het natuurlijk van groot belang om in kaart te brengen wat de aanvullende modules nou precies bieden. De inhoud van de basis zorgverzekering (ZorgDirect) wordt bepaald door de Rijksoverheid. Ieder jaar wordt het pakket op een aantal punten uitgebreid, maar kunnen er ook vergoedingen verdwijnen. Met de volgende punten dien je rekening te houden voordat je de zorgverzekering van ZorgDirect gaat afsluiten:

 • Eigen risico: je kunt een behoorlijke korting krijgen op je zorgpremie wanneer jij het eigen risico vrijwillig gaat verhogen. Meestal kiezen jongeren en gezonde mensen om dit te doen. Als jij medische kosten verwacht waar je een eigen risico voor gaat betalen is het vaak niet vertandig om het bedrag te gaan verhogen. Meer over het Eigen Risico in 2020 is terug te vinden op onze site.
 • Type zorgverzekering: Als jij de ZorgDirect zorgverzekering kiest voor 2020 dus voor een restitutie zorgverzekering. De premies voor deze type zorgverzekering zijn gemiddeld hoger dan bijvoorbeeld voor een natura verzekering. Bedenk of jij echt deze vrije zorgkeuze van zorgverleners echt nodig hebt. Je kunt namelijk besparen op de maandelijkse kosten als jij een beperkte vrije zorgkeuze kiest voor 2020 (naturapolis).
 • Aanvullende vergoedingen: Het is mogelijk om aanvullende vergoedingen te ontvangen van de verzekeraar. Denk aan fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Je bent niet veprlicht om je aanvullend te verzekeren, en is natuurlijk altijd mogelijk om deze kosten voor eigen rekening te nemen. Zorgverzekeraar ZorgDirect biedt daarentegen ruime aanvullende vergoedingen aan.

Aanvullende zorgverzekeringen ZorgDirect

Dekt de basis ZorgDirect zorgverzekering in 2020 niet voldoende? Het is mogelijk om je basisverzekering uit te breiden met verschillende modules. Zorgverzekeraar ZorgDirect heeft maar liefst vijf aanvullende zorgverzekeringen beschikbaar. Er zijn vergoedingen mogelijk voor onder andere fysiotherapie, anticonceptie vanaf 21 jaar, kraamzorg (eigen bijdrage) vergoedingen en veel meer. Hieronder bespreken wij een aantal behandelingen die vaak alleen vergoed worden met een aanvullende polis. Je bent echter niet verplicht om dit af te sluiten, maar als jij niet alle medische kosten zelf wilt bekostigen kan de verzekeraar jou hierbij helpen door middel van een vergoeding.

Welke ZorgDirect vergoedingen gewenst?

Voor de volgende behandelingen kun jij een vergoeding krijgen via een aanvullende zorgverzekering van ZorgDirect in 2020:

 • Fysiotherapie – Vanaf de 21e behandeling geldt er een dekking voor fysiotherapie vanuit het basispakket. De eerste behandelingen zijn dus altijd voor eigen rekening. Zorgverzekeraar ZorgDirect biedt met al haar aanvullende modules vergoedingen aan voor fysiotherapie in 2020.
 • Anticonceptie – Vanaf je 21e jaar krijg je geen dekking meer vanuit de basis zorgverzekering voor anticonceptie. Het is mogelijk om je hier voor te verzekeren. Let wel op dat anconceptie niet heel erg duur is, en is waarscheinlijk duurder om je alleen voor deze redenen aanvullend te verzekeren. Als jij ook andere dekkingen nodig hebt is het uiteraard mooi meegenomen dat de anticonceptiva vergoed kan worden.
 • Alternatieve geneeswijzen – veel mensen maken gebruik van deze zogenaamde alternatieve geneeswijzen. Helaas geen vergoedingen mogelijk vanuit de basisverzekering, en dus alleen vergoed met een aanvullende polis. Zorgmaatschappij ZorgDirect heeft ruime vergoedingen voor deze geneeswijzen in 2020.
 • Bril vergoeding – Wil jij een nieuwe bril kopen? Je kunt of deze volledig zelf bekostigen of je kunt de verzekeraar hier voor op laten draaien. De vergoedingen zijn niet heel spectaculair maar vaak wel mooi meegenomen! Met de meest uitgebreide module kun jij een maximale vergoeding (per 2 jaar) van 150 euro krijgen of een nieuwe bril bij Specsavers.
 • Tandarts – Ga jij in 2020 vaker dan de (half) jaarlijkse controles naar de tandarts? Grote kans dat je hier kosten voor moet gaan maken. Je kan de ZorgDirect zorgverzekering 2020 uitbreiden met drie verschillende tandartsverzekeringen. Voor een relatief lage premie kun jij vergoedingen ontvangen die gemaakt worden bij de tandarts. Bekijk ze allemaal terug op de site van ZorgDirect om te bepalen of jij deze module wilt toevoegen aan het basispakket.
Bekijk aanvullende verzekeringen

Vergelijk de ZorgDirect zorgverzekering

Je weet nu wat de Zorgverzekering ZorgDirect te bieden heeft. De logische volgende stap zou zijn om de verzekering te gaan vergelijken. Dit kan op onze website (geheel onafhankelijk) via de zorgvergelijker 2020.

Direct de ZorgDirect zorgverzekering 2020 vergelijken? Ga naar de zorgvergelijker.

Hoe kan ik het beste vergelijken?

Eerst, is het belangrijk om zelf in beeld te hebben welke kosten jij verwacht te maken. Door hier een duidelijk antwoord op te hebben is het een stuk eenvoudiger te bepalen of de zorgverzekering van ZorgDirect voor jou de beste is. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er zeer veel mogelijkheden en zijn er ruime aanvullende vergoedingen verkrijgbaar. In de zorgvergelijker kun jij direct de polis vergelijken met het aanbod van andere zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend gebruik van de zorgvergelijker op onze website! Klik hier om te vergelijken.

Het overstappen doe je ten alle tijden gewoon bij de zorgverzekeraar. Wij informeren onze bezoekers zo goed mogelijk over zowel de basis- aanvullende- en tandartsverzekeringen. Maar het overstappen van zorgverzekeraar laten wij over aan de verzekeraar zelf. Dit werkt in jouw voordeel omdat je niet steeds opnieuw je persoonlijke gegevens moet doorgeven. Als jij de filters heb ingevuld (naar jouw situatie) krijg jij direct een overzicht te zien van zorgverzekeringen voor 2020. De goedkoopste zorgverzekeringen staat direct bovenaan. Om de polis te bekijken of aan te vragen verwijzen wij je door naar de zorgmaatschappij.