Zo kies je zorgverzekering

Zo vind je ‘m! Dé verzekering die bij jou past!

Het is voor veel mensen geen activiteit die in het rijtje ‘leuk’ past, maar het kan wel serieus geld opleveren. Het gaat hier om het vergelijken van de beste zorgverzekering voor jouw geval. Een zorgverzekering weloverwogen kiezen is dan ook meer dan de moeite waard. Het kan serieus geld opleveren! Hoe je de beste verzekering voor jouw situatie vindt? Lees snel verder. 

Blik vooruit 

Het is niet aan te raden om bij het kiezen van een zorgverzekering direct voor de allergoedkoopste variant te gaan. Het is slimmer om vooraf een realistische inschatting te maken van de te verwachten kosten. Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden? Dan is het slim om hier in je pakket rekening mee te houden. Ook wanneer je een marathon gaat lopen kan er nog wel eens een fysio aan te pas komen, net als dat wanneer je verwacht dat er een kroon gewisseld moet worden in je gebit. Allemaal potentiële aanstaande kosten, om vooraf rekening mee te houden. Kijk dan ook vooruit en schat in welke zorg je nodig gaat hebben en pas hier je pakket op aan. Het is in veel gevallen voordeliger om een basisverzekering te kiezen met een aantal aanvullende aspecten zoals fysio, tandarts of alternatieve zorg.  

Spaarpot gevuld? 

Heb je wat geld over en staat dit niets te doen op je spaarrekening? Dan is het zonde om hier niets mee te blijven doen. De rente is nog steeds relatief laag, en daarom kan het slimmer zijn om je geld op een andere manier voor je te laten werken. Je zorgverzekering in één keer betalen is hier een voorbeeld van, dit levert vaak al een leuk voordeel van enkele percentages per jaar. Geld wat je eenvoudig verdiend hebt, en daarnaast hoef je na die eenmalige incasso niet weer na te denken over deze kostenpost.  

Eigen risico 

Sinds een aantal jaren hebben we een verplicht eigen risico. Dit bedrag is rond de €365,- , maar met de mogelijkheid om het op te hogen naar wel €800,-. Dit is niet voor niets, hier krijg je vaak een maandelijkse korting voor terug. Deze korting kan oplopen tot wel een paar tientjes per maand. Niet alle genoten zorg gaat echter ten koste van dit eigen risico, zo is zorg uit de aanvullende verzekeringen vaak buiten het eigen risico om evenals een bezoek aan de huisarts. Het is soms even een puzzel en de regels zijn niet altijd logisch, maar één ding is zeker; het uitzoeken hiervan loont wel! 

Kortom, je zorgverzekering vinden is een kwestie van vergelijken. Het is wel iets waarvan aan te raden is om ieder jaar even tijd voor vrij te maken. Door dit te doen kun je serieus geld besparen. Geld wat je liever uitgeeft aan andere zaken. Dat dit ten koste hoeft te gaan van de zorg en de dekking? Met een paar simpele trucs dus zeker niet!

5/5 - (10 stemmen)

De redactie van Zorgverzekerinq.nl informeert haar bezoekers over de laatste wijzigingen met betrekking tot de zorgverzekering van 2021.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar