Zilveren Kruis of ZieZo?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
183,14
Zorgkeuze
ruim
Ruime keuzevrijheid
  • Hoge score op duurzaamheid
  • Goedkope ZieZo selectief niet meer mogelijk
Goed alternatief
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100% keuzevrijheid in ziekenhuis, huisarts en fysio
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen

Een oude vos en een dartelend veulen. Wordt het de ervaren zorgverzekeraar Zilveren Kruis of ZieZo, een nieuwkomer in de wereld van de zorgverzekeraars. Je zou geneigd zijn voor ervaring te kiezen, maar ga nou eerst maar eens met de zorgverzekeringen vergelijker aan de slag. Wellicht rolt er wel een andere uitslag voor jou op de bus. Want ook ZieZo kan maatwerk leveren. Voor je gaat vergelijken is het verstandig ook de informatie die je hier op Zorgverzekerinq.nl ziet goed door te nemen. De keuze Zilveren Kruis of ZieZo wordt dan in elk geval iets gemakkelijker.

Nu al gerekend bij de beste zorgverzekeraars van ons land

Logo ZieZo 2025Laten we eerst eens kijken naar ZieZo, een zeer voordelige zorgverzekeraar die met ZieZo Selectief en ZieZo Basis twee prima basisverzekeringen te bieden heeft. Opvallend; je krijgt de declaraties binnen drie dagen betaalt en volgens een onderzoek van de Consumentenbond mag ZieZo zich al bij de beste zorgverzekeraars rekenen. Je kunt bij de jonge verzekeraar spelen met de hoogte van het eigen risico om zo de maandpremie te verlagen. ZieZo biedt aanvullende verzekeringen die als een slimme aanvulling gelden op de basisverzekeringen. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je een blessure oploopt tijdens sportactiviteiten. De hoogte van de premie voor de aanvullende verzekeringen wordt vooral gebaseerd op de leeftijd. Je kunt overigens kiezen voor ZieZo Werelddekking en ZieZo Aanvullend 1. Kinderen tot achttien jaar zijn bij deze verzekeraar gratis meeverzekerd. Daarnaast biedt ZieZo een tandartsverzekering met ZieZo Tand 1.

Kijkt verder dan alleen de premie en leert je een gezonder leven leiden

Logo Zilveren Kruis 2025Zilveren Kruis is de meer ervaren verzekeraar die bovendien verder kijkt dan alleen naar de premies. Zo helpt het je met de digitale coach Actify je een gezondere leefstijl aannemen, Bovendien biedt het via een andere app, Zilveren Kruis Wijzer, allerlei informatie over je gezondheid. Met de Zilveren Kruis app declareer en betaal je. Kind kan de was doen. Zilveren kruis biedt met Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief drie verschillende basisverzekeringen. Voorts is er via de werkgever of sportbond een collectieve verzekering af te sluiten en kun je net als bij ZieZo spelen met de hoogte van het eigen risico om de maandpremie naar beneden te brengen.

Ook verzekerd voor tandschade na een ongeval

Zilveren kruis heeft ook wat betreft de aanvullende verzekeringen heel wat te bieden met de Basis Plus Module en Aanvullend 1, 2, 3 en 4 sterren. Ook is er een brede tandartsverzekering met Tand Basis en Tand 1, 2, 3 en 4 sterren. Je bent dan wat betreft je gebit verzekerd voor de consulten, vullingen, kiezen trekken, mondhygiëne, bruggen en kronen en voor de tandartskosten die je maakt als je betrokken raakt bij een ongeval. Ga er maar aanstaan: Zilveren Kruis of Ziezo. Voorwaar geen gemakkelijke keuze.

4.9/5 - (21 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar