Zilveren Kruis of CZ?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
210,72
Zorgkeuze
ruim
Goede service
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Goed alternatief
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100% keuzevrijheid in ziekenhuis, huisarts en fysio
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen

Met Zilveren Kruis en CZ zijn twee uitstekende zorgverzekeraars genoemd. Deze zorgverzekeringen vergelijken kan elders op deze website, het zal je helpen om de lastige keuze tussen deze twee verzekeraars te kiezen. Je leest hier al meer over de twee verzekeraars.

Zilveren Kruis of CZ; beide verzekeraars bieden een collectieve verzekering

Logo CZ 2025CZ staat bekend als een verzekeraar waarmee je naar elk ziekenhuis in Nederland kunt voor zorg. Behalve drie basisverzekeringen biedt het uitstekende aanvullende verzekeringen en een collectieve verzekering. Deze laatste is ideaal om via de werkgever of een ledenorganisatie af te sluiten. Deze verzekering biedt nog ruimere vergoedingen en bovendien extraatjes om gezond te blijven. CZ staat eveneens bekend om de snelle wijze waarop de declaraties verwerkt worden.

Beide verzekeraars streven een gezondere leefstijl na

Logo Zilveren Kruis 2025Zilveren Kruis is een verzekeraar die je met kleine stapjes helpt een gezonder leven te leiden. De digitale coach Actify helpt je daarbij. Ook Zilveren Kruis is een verzekeraar die declaraties snel uitbetaalt. De verzekeraar heeft eveneens drie basisverzekeringen. Wat dat betreft hebben beide verzekeringen sterke gelijkenissen. Net als bij CZ biedt ook de collectieve verzekering een aantal voordelen. De verzekering kun je via onder meer sportbonden en ledenorganisaties afsluiten en is de moeite dus zeker waard.

Zowel CZ als Zilveren Kruis biedt de nodige extra’s

Zoals elke verzekeraar doet om klanten te binden, worden er talloze extra’s geboden. Beide verzekeraars doen dat onder meer met het gezondheidsprogramma dat je moet helpen gezonder te leven. Bij CZ krijg je bovendien hulp bij het regelen van de juiste zorg. Bovendien krijg je bij het afsluiten van een verzekering bij CZ een huidscan. Daarnaast krijg je met GetFit eveneens hulp bij het verliezen van overtollige kilo’s. Niet extra maar wel uitstekend zijn bovendien de aanvullende verzekeringen die CZ te bieden heeft. Je kunt gemakkelijk een zorgverzekering op maat samenstellen met deze aanvullende verzekeringen.

Prima rapportcijfers voor beide verzekeraars

Die aanvullende verzekeringen biedt ook Zilveren Kruis dat liefst vijf aanvullende opties biedt. Bijzonder aan beide verzekeringen is de keuze die je hebt wat betreft de basisverzekeringen. Bij Zilveren Kruis gaat het dan om Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. CZ biedt basisverzekeringen in de vorm van de Zorgbewust Polis, Zorg op Maat polis en de Zorgkeuzepolis. Hiervan is de Zorg op Maat polis de meest afgesloten verzekering van CZ. Wat beide verzekeraars ook gemeen hebben is het hoge rapportcijfer dat beide verzekeraars krijgen van klanten die al gebruik maken van de verzekeraars. Want dat cijfer ligt boven de 8. Het zegt niet alles, maar wel veel.

Neem eerst de informatie op dit platform nader tot je

Voor je gaat vergelijken is het verstandig eerst alle informatie over zowel de basis- als de aanvullende verzekeringen tot je te nemen elders op dit platform. Dat en het vergelijken met de zorgvergelijker moet voldoende basis zijn een gedegen keuze te maken.

4.1/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar