zorgverzekering-wijzigingen-2020

Wijzigingen zorgverzekering 2020

De belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering 2020 zijn weer bekend. Op prinsjesdag is bekend gemaakt dat de zorgpremie stijgt in 2020, het eigen risico gelijk blijft en de zorgtoeslag voor mensen met een laag inkomen gaat stijgen. Ook is bekend gemaakt dat de collectieve zorgverzekering flink wat duurder zal zijn in 2020. Het kabinet geeft als voorspelling een stijging van 3 euro per maand voor je zorgpremie in 2020. De beurt is nu aan de zorgverzekeraars om met hun premie naar buiten te komen, wij houden je uiteraard hiervan op de hoogte.

De basisverzekering in 2020

Op prinsjesdag heeft de overheid een voorspelling gemaakt van de zorgpremie voor de basisverzekering. Je gaat in 2020 na verwachting dus 37 euro per jaar meer betalen voor je basisverzekering. Heb jij een collectieve zorgverzekering? Dan kan je tot wel 100 euro meer gaan betalen voor je zorgverzekering. Genoeg redenen om aan de slag te gaan met de Zorgvergelijker 2020, een uitgebreide vergelijking op basis van jouw behoeftes. Tot 12 november hebben de zorgverzekeraars de tijd om met hun zorgpremie naar buiten te komen, je leest het allemaal terug op onze website.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Update: zorgverzekering 2020 wijzigingen

  • Eigen risico: blijft gelijk op 385 euro
  • Collectieve zorgverzekering zal niet meer aantrekkelijk zijn in 2020 (maximaal 5% korting)
  • Basisverzekering wordt uitgebreid
  • Zorgpremie stijgt in 2020 (gemiddeld 37 euro op jaarbasis)
  • Zorgtoeslag flinke stijging voor alleenstaanden

Zorgtoeslag omhoog in 2020

Mensen met een laag inkomen krijgen een flinke extra zorgtoeslag in 2020. De overheid heeft aangegeven tijdens prinsjesdag dat alleenstaanden € 67 per jaar er op vooruit gaan. De zorgtoeslag in 2020 voor meerpersoonshuishoudens gaat met € 95 per jaar omhoog. Als alleenstaande in 2020 kun jij maximaal € 1256 zorgtoeslag ontvangen, en € 2399 voor een meerpersoonshuishouden. Dit is echter nog wel een inschatting van de overheid. Het is daarom natuurlijk nog wel erg belangrijk om een juiste zorgverzekering te vinden, op onze site lees je de belangrijkste informatie per zorgverzekraar en kun je een uitgebreide vergelijking doen.

Collectiviteitskorting in 2020 maximaal 5%

Het einde is in zicht voor de collectieve zorgverzekering. De korting die je ontvangt van de zorgverzekeraar (op hun duurste zorgpolis) bedraagt in 2020 nog maximaal 5%. Waar je vorig jaar nog 10% korting kreeg op de duurste zorgverzekering van de verzekeraar is dat dus het aankomende jaar fink minder. Je kunt in 2020 tot wel 100 euro meer moeten gaan betalen voor je huidige verzekering, het zorgverzekering vergelijken is daarom voor mensen met een collectieve zorgverzekering heel belangrijk. De verwachting is dat de collectieve zorgverzekering na volgend jaar niet meer aangeboden gaat worden, verzekeraar CZ is dit jaar als eerste zorgverzekraar die stopt met het aanbieden van een collectieve polis.

Hoeveel gaat overstappen jou opleveren?

Vergelijk de zorgverzekeringen

Zodra alle premies voor 2020 bekend zijn gemaakt is het tijd om je huidige zorgpolis te gaan vergelijken. Ieder jaar stappen ongeveer een half miljoen Nederlanders over van zorgverzekeraar. Doordat je slechts 7 weken de tijd hebt om een overstap te doen, is het altijd even weer belangrijk je zorgverzekering tegen het licht te houden.

In de meeste gevallen is een overstap beter dan je huidige zorgpolis te behouden. Ieder jaar veranderd er van alles met de zorgverzekering, denk aan de premie, inhoud en je persoonlijke situatie. Met behulp van onze zorgvergelijker 2020 is het vinden van een nieuwe zorgverzekering eenvoudig en snel geregeld.