zorgverzekering-wijzigingen-2020

Wijzigingen zorgverzekering 2020

De laatste updates over de Zorgverzekering 2020 lees je hier. Op dit moment zijn er een aantal wijzigingen bekend gemaakt door de Rijksoverheid. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet zodat je exact weet waar jij op moet letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

Beetje bij beetje worden de veranderingen in het basispakket 2020 bekend gemaakt worden. De verwachting is dat de basisverzekering op een aantal gebieden uitgebreid gaat worden, denk aan medicijnen vergoedingen.

Update: zorgverzekering 2020 wijzigingen

  • Eigen risico: blijft gelijk op 385 euro
  • Collectieve zorgverzekering zal niet meer aantrekkelijk zijn in 2020
  • Basisverzekering wordt uitgebreid
  • Zorgpremie stijgt in 2020
  • Zorgtoeslag zal na verwachting stijgen aankomend jaar

De basisverzekering in 2020

Iedereen vanaf 18 jaar wonend of werken in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben. Aankomend jaar (2020) zal dit niet gaan veranderen. Wat er precies gaat veranderen in de basisverzekering weten wij op Prinsjesdag, de overheid gaat dan alle wijzigingen openbaar maken.

De inhoud wordt namelijk bepaald door de rijksoverheid, en is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. De premie die je gaat betalen voor de basisverzekering kan wel verschillen per verzekeraar.

Zorgpremie

De zorgpremie gaat naar verwachting weer flink stijgen. Afgelopen jaar had de overheid rekening gehouden met een gemiddelde stijging van 10 euro per maand. In de praktijk was er wel een zorgpremie stijging, maar niet zo hoog zoals de overheid had verwacht. In 2020 zal de premie voor zorgverzekering dus opnieuw stijgen.

Vanaf 12 november zullen de zorgpremies weer bekend zijn, zorgverzekeraar DSW zal ook dit jaar weer als eerste haar premie bekend maken. Zodra alle premies bekend zijn, updaten wij onze site en kun je aan de slag met het vergelijken.

Zorgtoeslag in 2020

Doordat de zorgverzekering premie in 2020 gaat stijgen, is de verwachting dat de zorgtoeslag ook opnieuw gaat stijgen. Er zijn wel voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je zorgtoeslag in 2020 gaat ontvangen. Zo wordt er gekeken naar je inkomen, spaargeld en eventuele ander vermogen. Wil leggen je alles op deze pagina uit wat er gaat veranderen qua zorgtoeslag in 2020.

Overstappen

Je hebt de beste en goedkoopste zorgverzekering 2020 gevonden? Top, dan is het tijd natuurlijk om deze polis af te sluiten. Maar hoe werk het afsluiten van een zorgverzekering eigenlijk op deze site? Op onze site informeren wij onze bezoekers zo concreet en duidelijk mogelijk over de zorgverzekeringen voor het aankomend jaar.

Je leest per zorgverzekeraar wat de basisverzekering te bieden heeft en kost, welke aanvullende verzekering en bijbehorende dekkingen ze bieden, en hebben wij de tandartsverzekeringen onder de loep genomen.

Wij informeren je, maar het afsluiten doe je gewoon bij de zorgverzekeraar zelf. Wij vinden dit belangrijk, want sinds wanneer is het niet direct zaken doen met de verzekeraar efficiënter?

Hoeveel gaat overstappen jou opleveren?

Vergelijk de zorgverzekeringen

Zodra alle premies voor 2020 bekend zijn gemaakt is het tijd om je huidige zorgpolis te gaan vergelijken. Ieder jaar stappen ongeveer een half miljoen Nederlanders over van zorgverzekeraar. Doordat je slechts 7 weken de tijd hebt om een overstap te doen, is het altijd even weer belangrijk je zorgverzekering tegen het licht te houden.

In de meeste gevallen is een overstap beter dan je huidige zorgpolis te behouden. Ieder jaar veranderd er van alles met de zorgverzekering, denk aan de premie, inhoud en je persoonlijke situatie. Met behulp van onze zorgvergelijker 2020 is het vinden van een nieuwe zorgverzekering eenvoudig en snel geregeld.