Alles wat je moet weten
Alles wat je moet weten
Valt het je op dat je een dure zorgverzekering hebt, wanneer je de nieuwe prijzen voor zorgverzekeraars in 2022 voorbij ziet komen? Veel Nederlanders klagen over dure zorgverzekeringen, wat niet gek is, aangezien de prijzen door de jaren heen enorm zijn toegenomen. Daarnaast krijg je minder zorg vergoed dan voorheen, waardoor je uiteindelijk duurder uitkomt. Er zijn een aantal handige trucjes, waardoor jij je dure zorgverzekering een stuk betaalbaarder kunt maken. Deze tips lees je in dit nieuwsbericht terug.
Tip 1: Kies voor een andere dekking
Wil jij je dure zorgverzekering aanpakken? Dan kun je het beste eerst eens naar je dekking kijken. Dit is namelijk de eerste effectieve stap die je kunt zetten om de kosten voor je zorgverzekering te verlagen. Je kunt je dekking nog tot eind 2021 aanpassen. Pak je huidige dekking erbij en kijk kritisch naar welke zorg je wel en niet gebruikt. Welke zorg heb je beslist nodig? En waar maak je geen aanspraak op? Zet dit naast elkaar op een papiertje. Wanneer je dit weet, kun je opschrijven voor welke zorg je op dit moment verzekerd bent. Komt dit overeen met de zorg die je wel en niet nodig hebt? Top, dan klopt je dekking in ieder geval.
Betaal je voor een aanvullende dure zorgverzekering? Dan kan het zijn dat je voor zorg betaald, dat je helemaal niet nodig hebt. Wanneer dit het geval is, is het tijd om de dekking aan te passen. Voor zorg betalen dat je niet nodig hebt, is het gevolg van een mismatch tussen jou en de verzekeraar. Het is dan belangrijk om een betere match voor jezelf te vinden. Dit zou dus al opgelost kunnen worden door je dekking te veranderen.
Tip 2: Verhoog je eigen risico bij de dure zorgverzekering
Vind je dat je een dure zorgverzekering hebt en zie je graag je maandelijkse premie dalen? Dan is het een idee om je eigen risico bij je huidige zorgverzekeraar te verhogen. Verschillende zorgverzekeraars bieden je een hogere korting als jij je eigen risico bijvoorbeeld naar €500 euro verhoogd. Een dure zorgverzekering kun je nodig hebben, maar toch betaalbaar houden door voor een hoger eigen risico te kiezen. Je kunt je eigen risico verhogen door online in te loggen bij je zorgverzekeraar. Je kunt dan naar je eigen zorgverzekering en polis doorklikken. In dat veld kun je gegevens wijzigen en dus ook de hoogte van je eigen risico aanpassen.
Tip 3: Verander van zorgverzekeraar
Heb je een dure zorgverzekering en gaan je kosten niet voldoende omlaag als je de dekking aanpast of wanneer jij je eigen risico verhoogd? Dan is het een beter idee om van zorgverzekeraar te wisselen. Weet je niet goed voor welke zorgverzekeraar je het beste kunt kiezen? Dan kun je verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken op onze website. Soms bespaar je pas écht wanneer je voor een totaal andere zorgverzekeraar kiest. Overstappen naar een andere verzekeraar is niet moeilijk, het kost alleen even tijd om uit te zoeken welke zorgverzekeraar beter bij je past. Wanneer jij je research hebt gedaan en er een winnaar uit de bus is gekomen, kun je zowel online als telefonisch overstappen.
Het is belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat je maar tot 31 december 2021 je huidige zorgverzekering kunt opzeggen. Je hebt dan nog tot 1 februari 2022 om definitief bij je nieuwe zorgverzekeraar aangesloten te worden. Wil je wisselen? Zorg dan dat je dit op tijd doet en dat je een uurtje inplant waarin je rustig kijkt welke zorgverzekeraar het beste bij je past.