Studiestress behandeling vergoeding

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor studiestress behandeling in 2025? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Mensen die studeren of gestudeerd hebben weten precies wat studiestress is. Als de klachten aanhouden, dan kun je prima de GGZ inschakelen om hier iets aan te doen. Over studiestress en de studiestress behandeling vergoeding 2025 lees je alles hier op Zorgverzekeinq.nl Op deze website maak je ook nader kennis met de zorgverzekeraars en kun je om de beste keuze te maken de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat is studiestress?

Studiestress is in elk geval iets waar veel studenten mee te maken krijgen. Het is berekend dat 45 procent van de mensen die studeren  er mee te maken krijgen. Stress op zich is niet erg, wel als het aanhoudt en het gevolge heeft voor jouw studie en het dagelijks functioneren. Studiestress kan zelfs lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Er  kunnen dan klachten als slapeloosheid, angst en hoofdpijn ontstaan en studiestress kan zelfs depressieve klachten opleveren.

Wat zijn de studiestress behandeling kosten?

Moeilijk om daar zo iets van te zeggen. Het hangt in sterke mate af van de ernst van de klachten en het aantal behandelingen dat nodig is. De behandeling slaat bij jou wellicht eerder aan dan bij iemand anders. Dat alles samen maakt dat je niet zomaar iets kunt zeggen over de kosten van een studiestress behandeling.

Valt de studiestress behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de studiestress behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Waar je wel voor moet zorgen is dat je in het bezit komt van een directe verwijzing van de huisarts. In dit geval hoef je dus niet te beschikken ver een aanvullende verzekering.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste studiestress behandeling vergoeding uitgekeerd?

Het antwoord op die vraag kun je vinden door hier op Zorgverzekerinq.nl de verzekeringen met elkaar vergelijken. Heb je dat goed gedaan, dan kies je altijd de voor jou beste veekering. Op deze website lees je verder alles over deze verzekering en kun je eveneens kennismaken met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraar.

Wat kun je doen als je te maken hebt met studiestress?

Je zou dan aan kunnen kloppen bij de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je helpen om beter om te gaan met studiestress.

Valt deze studiestress behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, die valt inderdaad binnen de basisverzekering. Dat maakt een aanvullende verzekering dus niet nodig. Zorg wel voor een verwijzing van de huisarts.

Wat lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Alles wat maar met de zorgverzekering te maken heeft! Ook worden de verzekeraars aan je voorgesteld en kun je de zorgverzekeringen vergelijken.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd