Schoonmaakdwang behandeling vergoeding

Wil jij een zorgverzekering met schoonmaakdwang behandeling vergoeding in 2024? Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De hoogste dekking voor een schoonmaakdwang behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Er is sprake van schoonmaakdwang, dan wordt schoonmaken een obsessie. Met behulp van de GGZ is er prima iets te doen aan deze obsessieve compulsieve stoornis. Over wat schoonmaakdwang precies is en over de schoonmaakdwang behandeling vergoeding 2024 kun je veel meer lezen hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Op deze website lees je echt alles over de zorgverzekering en krijg je eveneens de mogelijkheid om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Doe er je voordeel mee.

Wat is schoonmaakdwang?

Er is sprake van schoonmaakdwang als je de gehele dag bezig bent met schoonmaken. Als schoonmaken een obsessie wordt. Heb je schoonmaakdwang, dan kan het zomaar zijn dat je ook smetvrees hebt. In ons land heeft, zo is onderzocht, 1 procent van de bevolking te maken met schoonmaakdwang. Schoonmaakdwang wordt gezien als een dwangstoornis en het is iets dat met name veel bij vrouwen voorkomt.  Je bent met schoonmaakdwang voortdurend bezig met schoonmaken, ook als schoonmaken in het geheel niet nodig is. Sterker nog, je dwingt jezelf zelfs tot schoonmaken.

Wat zijn de schoonmaakdwang behandeling kosten?

Lastig om dit vooraf te zeggen. Zoiets als standaard kosten zijn er namelijk niet. De kosten hangen af van hoe ernstig de klachten zijn en hoe land je behandeld moet worden. Bovendien zal jij wellicht sneller positief op een behandeling reageren ten opzichte van iemand anders. Daarom kun je op voorhand weinig tot niets zeggen over de kosten voor de behandeling.

Valt de schoonmaakdwang behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de schoonmaakdwang behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering hoef je in dit geval dus niet te gebruiken. Wat wel noodzakelijk is, is een directe verwijzing van de eigen huisarts. Dat is simpelweg een must wil je in aanmerking komen voor deze vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste schoonmaakdwang behandeling vergoeding?

Door de zorgverzekeringen hier op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken, krijg je het antwoord op die vraag. Door te vergelijken maak je toch al altijd de voor jou beste verzekering. Op deze website kun je alles lezen over de zorgverzekering en bovendien worden de beste zorgverzekeraars nader aan je voorgesteld.

Is er iets te doen als je te maken hebt met schoonmaakdwang?

Daar is zeer zeker iets aan te doen. Je kunt bijvoorbeeld aankloppen bij de mensen van de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen een behandeling op maat aanbieden.

Valt de schoonmaakdwang behandeling vergoeding eigenlijk binnen de basisverzekering?

Dat is inderdaad zo. Je hebt dus geen aanvullende verzekering nodig; zorg er echter wel voor dat je in het bezit komt van een directe verwijzing van de eigen huisarts.

Waarom kijk je altijd eerst op Zorgverzekerinq.nl?

Omdat je hier alles leest over de zorgverzekering. Verder maak je kennis met de beste zorgverzekeraars en kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd