Rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding

Vind jij een zorgverzekering met vergoeding voor een rouw na verlies van een dierbare behandeling belangrijk in 2025? Menzis is de goedkoopste met een rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste tandartsverzekering voor € 131,95. De beste dekking voor rouw na verlies van een dierbare behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Verder leven met een gemis. Dat valt bepaald niet mee. Om je te helpen bij de rouw na het verlies van een dierbare, kun je prima bij de specialisten van het GGZ terecht. Of er ook een rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is, kun je hier op Zorgverzekerinq.nl lezen. Verder maak je op deze website kennis met de verzekeraars en kun je de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is rouw na verlies van een dierbare?

Rouw is verder leven met een (groot) gemis. Het is gebleken dat 1 op de 5 nabestaanden problemen heeft met de aanpassing aan dit verlies. Het is ook niet niks; van het ene op het andere moment is de naaste definitief weg en definitief uit het leven. Dit afscheid staat voor een verandering van het leven. Meestal is er sprake van groot verdriet, verbijstering, ongeloof en woede. Mensen kunnen zich bovendien verdoofd voelen. Tijdens het rouwproces kunnen mensen zich compleet ontredderd voelen. Mensen van het GGZ kunnen je helpen bij dit proces.

Wat zijn de rouw na verlies van een dierbare behandeling kosten?

Moeilijk om te zeggen, zeker voor aanvang van het behandeltraject. De kosten hangen samen met de ernst van de klachten. Ook de duur van de behandeling speet natuurlijk een rol bij de kosten voor de behandeling. Bovendien reageert de ene persoon heel anders op de behandeling dan een ander. Om deze redenen zullen de kosten voor de behandeling per individu sterk verschillen.

Valt de rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit geval hoef je dus geen beroep te doen op een aanvullende verzekering. Ga wel eerst bij de eigen huisarts langs. Je dient namelijk wel altijd in het bezit te zijn van een verwijzing van de huisarts.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding?

Dat mag en kun je zelf uitzoeken, hier op Zorgverzekerinq.nl. Je kunt dat doen door hier de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo maak je ook altijd meteen de voor jou beste keuze als het gaat om een zorgverzekering. Op de website kun je toch al nader kennismaken met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraars.

Welke instantie kan je helpen bij rouw na verlies van een dierbare?

Je kunt dan prima terecht bij de geestelijke gezondheidszorg. De specialisten kunnen maatwerk bieden en je helpen bij de rouwverwerking.

Valt de rouw na verlies van een dierbare behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat klopt. Dat maakt het aanspreken van de aanvullende verzekering dus in dit geval niet nodig. Wel is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Op Zorgverzekerinq.nl kun je alles lezen over de zorgverzekering. Je kunt de verzekeringen die er zijn met elkaar vergelijken en je maakt er ook al kennis met de beste zorgverzekeraars.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd