Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding

Behoefte aan een zorgverzekering met vergoeding voor psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling in 2025? Menzis is de voordeligste van € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling zorgverzekering voor € 131,95. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing kunnen later ernstige psychische gevolgen hebben. Gelukkig kan er met de specialistische hulp van het GGZ vaak iets aan de klachten gedaan worden. Op Zorgverzekerinq.nl kun je er meer over lezen, en lees je eveneens of er sprake is van een psychische mishandeling en emotionele verwaarlozen behandeling vergoeding 2025. Maak ook kennis met de beste zorgverzekeraars op deze website en vergelijk de zorgverzekeringen die beschikbaar zijn.

Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing? Wat is dat precies?

Elk huisje heeft zijn kruisje. Overal is wel eens iets. In bepaalde gezinnen gaat het echter verder dan een flinke woordenwisseling of een boze bui. Veel verder zelfs. Er is sprake van psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing als kinderen steeds te horen krijgen dat ze niets waard zijn en afgesnauwd worden. Kinderen voelen zich niet veilig en krijgen bovendien amper aandacht van de ouders. Ze kunnen hun verhaal niet kwijt en zijn vaak alleen. Deze psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing kan in een later stadium tot ernstige psychische klachten leiden.

Wat zijn de psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling kosten?

Daar is zeker in t geval niet zomaar iets van te zeggen. Het hangt in grote mate af van de ernst van de klachten die er zijn en hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn om verbetering te bewerkstelligen. Dit kan per persoon verschillen en dus geldt dat ook nadrukkelijk voor de kosten.

Valt de psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding 2025  binnen de basisverzekering?

Ja, de psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding 2025 valt binnen de basisverzekering. Wel dien je zorg te dragen voor een directe verwijzing van de huisarts. In dit geval is het niet nodig dus om een beroep te doen op de aanvullende verzekering die je eventueel afgesloten hebt.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding?

Dat kun je uitzoeken door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Op basis daarvan kies je altijd precies die verzekeraar die goed bij jou past. Voorts kun je op deze website geheel vrijblijvend kennismaken met de beste en meest betrouwbare verzekeraars.

Wie kan hulp bieden als er sprake is van mishandeling of verwaarlozing?

Je kunt dan prima aankloppen bij de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen altijd een maatwerk oplossing bieden en je echt verder helpen.

Valt de psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Dat is inderdaad het geval. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Wel dien je te zorgen voor een verwijzing van de huisarts.

Welke informatie is te vinden op Zorgverzekering.nl?

Je vindt hier alles over de zorgverzekering in het algemeen en zorgverzekeraars in het bijzonder. Ook kun je hier prima de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd