Postpartum psychose behandeling vergoeding

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met postpartum psychose behandeling vergoeding in 2024? Zorgverzekeraar Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Postpartum psychose wordt ook wel kraambedpsychose genoemd. Heb je hier als vrouw mee te maken, dan is het zeer verstandig om de hulp van de geestelijke gezondheidszorg in te schakelen. Zij kunnen met maatwerk je helpen bij deze psychose. Lees er meer over hier op Zorgverzekerinq.nl, een website waar je ook meteen de beschikbare zorgverzekeringen goed met elkaar kunt vergelijken. Je leest er eveneens over de postpartum psychose behandeling vergoeding 2024 en of die ook voor jou beschikbaar is.

Wat is een postpartum psychose?

Dit is een tamelijk zeldzame en ook ernstige aandoening die vaak heel snel na de bevalling ontstaat. Vrouwen krijgen dan te maken met waanbeelden en verliezen het contact met de werkelijkheid.  Doorgaans ontstaat de postpartum psychose binnen vier weken na de bevalling, in de meeste gevallen echter gebeurt dit al binnen de eerste week. Slechts één op de duizend vrouwen krijg overigens met postpartum psychose te maken. Vrouwen voelen tijdens een dergelijke psychose verwardheid en hallucinaties. Ze hebben waanbeelden en er is sprake van wisselend bewustzijn.

Wat zijn de postpartum psychose kosten?

Daar kun je eigenlijk niets van zeggen. Dat moet het behandeltraject uitwijzen. Uiteraard hebben de kosten te maken met de ernst van de psychose en dus met het aantal behandelingen dat noodzakelijk is. De kosten zullen daarom van vrouw tot vrouw sterk verschillen. Ook al omdat behandelingen niet bij elke vrouw even snel aanslaan.

Valt de postpartum psychose behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de postpartum psychose behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Nu hoef je dus geen beroep te doen op een aanvullende verzekering. Zorg wel dat je van je eigen huisarts een verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg krijgt om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste postpartum psychose behandeling vergoeding?

Dat kun je op Zorgverzekerinq.nl prima zelf uitzoeken door de verzekeringen hier nauwkeurig met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze als het gaat om het afsluiten van een zorgverzekering. Op deze website maak je op vrijblijvende wijze kennis met de zorgverzekeraars en lees je alles wat met de zorgverzekering te maken heeft.

Wie kan je helpen als er sprake is van een postpartum psychose?

Je kunt dan prima terecht binnen de geestelijke gezondheidszorg; zij kunnen je altijd maatwerk bieden en een behandeling op maat aanbieden. De duur van de behandeling hangt af van de ernst van de klachten.

Valt de postpartum psychose behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Dat maakt een aanvullende verzekering dus in dit geval overbodig. De huisarts dient je wel altijd een verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg te bezorgen.

Welke informatie kun je vinden op Zorgverzekerinq.nl?

Hier kun je alles vinden over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de zorgverzekeraars en kun je hier de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd