Pedicure vergoeding 2022

De pedicure kan je afhelpen van allerhande voetproblemen. Specifiek de medische pedicure kan je helpen bij huid- en nagelaandoeningen. Ook kan de pedicure specialistische medische behandelingen uitvoeren. De medisch pedicure kan je ook helpen als sprake is van zogenaamde risicovoeten. Dit zijn voeten die een verhoogde kans op complicaties hebben. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld diabetes, reuma en spasticiteit. De behandelingen van de pedicure kunnen ook een preventief karakter hebben.

Pedicure vergoeding 2022 alleen bij diabetes vanuit de basisverzekering

Klachten aan de voeten ontstaan niet zelden door een slechte doorbloeding. Dit zorgt voor gevoelloosheid. De pedicure vergoeding 2022 wordt niet door alle verzekeraars vergoed. Vanuit de basisverzekering wordt alleen een pedicure vergoeding 2022  uitgekeerd als sprake is van diabetes. Voetzorg is dan vaak gewenst. De pedicure vergoeding 2022 kan bij andere klachten dan diabetes uitgekeerd worden vanuit een aanvullende verzekering.

Aanvullende dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen

Vaak sluit je om in aanmerking te komen voor een pedicure vergoeding 2022 een aanvullende verzekering af. Wat wel en niet onder de dekking van de huidtherapie vergoeding valt, verschilt nadrukkelijk per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die een dekking van 100 procent aanbieden. Andere verzekeraars laten je zelf een deel van de kosten betalen. Aan het uitkeren van de pedicure vergoeding 2022 kunnen door de verzekeraar wel aanvullende eisen gesteld worden. Zo dien je vaak een verklaring van de huisarts te overleggen. Je moet bovendien vaak een behandeling nemen bij een door de verzekeraar gecontracteerde pedicure.

Check de polisvoorwaarden en vergelijk de verzekeraars

Door de verschillende verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl te vergelijken, krijg je al snel in beeld wat de voor jou beste verzekering is. Check vooral goed de polisvoorwaarden en de aanvullende eisen die een verzekeraar stelt. Ook andere zorgvergoedingen zijn goed om te vergelijken.

De pedicure vergoeding, is die er vanuit de basisverzekering?

Niet standaard. De vergoeding geldt wel vanuit de basisverzekering als sprake is van diabetes en voetzorg gewenst is.

Je kunt je wel aanvullend laten verzekeren?

Ja, dat kan zeker. De verschillende verzekeraars bieden verschillende dekkingen overigens. Bovendien dien je om voor een vergoeding in aanmerking te komen een verklaring van de huisarts te kunnen overleggen.

Waar let je op bij het afsluiten van een verzekering?

Je kunt de voor jou perfecte zorgverzekering in beeld krijgen door ze op deze website te vergelijken. Check niet alleen de prijs, maar ook de polisvoorwaarden goed. De verschillen tussen de verzekeraars kunnen groot zijn.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten