Paniekaanval behandeling vergoeding

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor paniekaanval behandeling in 2025? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Een paniekaanval kun je het best omschrijven als een intense aanval van angst. Gelukkig is er prima iets te doen als je te maken hebt met paniekaanvallen. Zo kun je bij het GGZ aankloppen voor specialistische hulp. Over de paniekaanval en over de paniekaanval behandeling vergoeding 2025 lees je alles hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website kun je ook meteen de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Dan weet je zeker dat je altijd de voor jou beste keuze maakt.

Wat is een paniekaanval?

Dat is een intense aanval van angst en spanning. Een paniekaanval kan als heel heftig ervaren worden. Het is onderzocht dat in ons land ongeveer 4 procent van de mensen wel eens te maken heeft gehad met een paniekaanval. Krijg je een paniekaanval, dan omschrijven mensen dit wel eens als het gevoel ‘om gek te worden’. Mensen denken dat ze sterven en krijgen niet zelden te maken met koude rillingen, misselijkheid, zweten, trillen en zelfs druk op de borst.

Wat zijn de paniekaanval behandeling kosten?

Dat kun je niet zomaar zeggen. Natuurlijk hangt het af van de ernst van de klachten en daarmee met de duur van de behandeling. Bovendien slaat een behandeling bij de ene sneller aan dan bij een ander. Om deze redenen is niets te zeggen over de kosten voor je het traject ingaat.

Valt de paniekaanval behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de paniekaanval behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering, dan hoef je die in dit geval dus niet aan te spreken. Ga wel bij de huisarts langs om een verwijzing te krijgen. Want die heb je wel nodig om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste paniekaanval behandeling vergoeding?

Dat kun je zelf uitzoeken door de verschillende verzekeringen hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken.  Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze voor een zorgverzekering. Verder lees je hier op de website alles over de zorgverzekeraars en alles wat met deze verzekering te maken heeft.

Wie kan je helpen als je te maken hebt met een paniekaanval?

Je kunt dan aankloppen bij de geestelijke gezondheidszorg. Zij hebben specialisten in dienst die je een maatwerk behandeling aan kunnen bieden.

Valt de paniekaanval behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Je hoeft de aanvullende verzekering dus niet te gebruiken. Zorg er wel voor dat je altijd een verwijzing van de huisarts in jouw bezit hebt.

Waarom check je altijd eerst de website Zorgverzekerinq.nl?

Omdat je hier alles leest over wat met de zorgverzekering te maken heeft. Verder kun je hier de verzekeringen met elkaar vergelijken en maak je kennis met de verzekeraars.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd