Overgangsconsulent vergoeding 2022

Vrouwen kunnen tijdens de overgang te maken krijgen met wisselende klachten. Die klachten kunnen best heftig zijn. Een overgangsconsulent kan vrouwen helpen tijdens de overgang en een plan opstellen dat gericht is op de thema’s voeding, beweging en leefstijl.

Overgangsklachten ontstaan tussen het veertigste en zestigste levensjaar

Vrouwen krijgen met overgangsklachten te maken ergens tussen de 40 en de 60 jaar.  Vrouwen ervaren in die periode vaak klachten die veroorzaakt worden door sterke hormoonschommelingen. De maandelijkse productie van eicellen stopt en vrouwen krijgen te maken met opvliegers, gewichtstoename, vermoeidheid, slaapproblemen, vaginale klachten, stemmingswisselingen en stress.

Consulent maakt een plan van aanpak

Vrouwen kunnen baat hebben bij het deskundige advies van de overgangsconsulent. De consulent kan vrouwen door de overgang loodsen. Tijdens een intakegesprek brengt de consulent in kaart wat de klachten precies zijn. Aan de hand van dit gesprek maakt de specialist een plan van aanpak. Thema’s zijn vooral voeding, beweging en leefstijl. Vaak bezoeken vrouwen drie keer de consulent.

Overgangsconsulent vergoeding 2022 vanuit de aanvullende verzekering

Wil je in aanmerking komen voor de overgangsconsulent vergoeding 2022, dan heb je niets aan de basisverzekering. De overgangsconsulent vergoeding 2022 wordt namelijk alleen uitgekeerd vanuit een aanvullende verzekering. Krijg je de overgangsconsulent vergoeding 2022 vanuit die verzekering uitgekeerd, dan geldt uiteraard geen eigen risico. Voorwaarde voor de aanvullende verzekering is dat je gebruik dient te maken van een door de verzekeraar gecontracteerde consulent. Check dus de polisvoorwaarden goed. Want ga je in zee met een andere consulent, dan kan de overgangsconsulent vergoeding 2022 wel eens lager uitpakken.

Check en vergelijk hier de verzekeraars

Wil je de voor jou beste verzekering afsluiten? Vergelijk dan hier op zorgverzekerinq.nl de verzekeraars en kies de voor jou meest aantrekkelijke optie. Meer over zorgverzekering vergoedingen.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor een bezoek aan de overgangsconsulent?

Nee, er geldt geen dekking voor een bezoek aan de overgangsconsulent vanuit het basispakket. Wil je in aanmerking komen voor een vergoeding, dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten.

Geldt er eigen risico bij een aanvullende verzekering?

Sluit je een aanvullende verzekering af voor een bezoek aan de overgangsconsulent, dan is vaak een harde eis van de verzekeraar dat je een door de verzekeraar gecontracteerde consulent in de arm neemt.

Hoe vind je de voor jou beste zorgverzekering?

Die beste zorgverzekering vind je door op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergeet dan zeker niet ook de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten