Obsessieve compulsieve stoornis behandeling vergoeding

Interesse in een zorgverzekering met obsessieve compulsieve stoornis behandeling vergoeding in 2025? Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Natuurlijk is er iets te doen aan de klachten die te maken hebben met een obsessieve compulsieve stoornis. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg. Of er ook een obsessieve compulsieve stoornis behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is, dat lees je hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Op de website kun je meteen ook de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en maak je kennis met de zorgverzekeraars.

Wat is een obsessieve compulsieve stoornis?

Je kunt dit prima omschrijven als een dwangstoornis. Je hebt dan te maken met steeds terugkerende dwanggedachten en dwangbeelden. De gewoonten die hiermee gepaard gaan, kunnen extreem worden. Zo kun je bijvoorbeeld uren bezig zijn om de boeken recht in de bekenkast te plaatsen en kijk je tien keer of je de deur nu wel of niet op slot hebt gedaan. Je moet voor je gevoel deze handelingen uitvoeren en wel in zo’n mate dat het een ongezonde dwang wordt.

Wat zijn de obsessieve compulsieve stoornis behandeling kosten?

Daar kun je op voorhand weinig van zeggen. Als je namelijk met deze stoornis te maken krijgt, kan dat in ernst verschillen. Hoe ernstiger de klachten zijn, hoe langer een behandeling zal duren en hoe hoger de kosten uit zullen vallen. Ook het feit dat bij jou een behandeling wellicht eerder aanslaat dan bij een ander maakt verschil in de kosten voor de behandeling.

Valt de obsessieve compulsieve behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de obsessieve compulsieve behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Dat houdt in dat je geen beroep hoeft te doen op jouw aanvullende verzekering. Waar je wel voor moet zorgen is dat je beschikt over een verwijzing van de huisarts.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste obsessieve compulsieve behandeling vergoeding?

Dat is iets wat je prima op deze website zelf kunt onderzoeken. Je kunt dit doen door de verzekeringen goed met elkaar vergelijken op Zorgverzekerinq.nl. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze als het gaat om een zorgverzekering. Op deze website maak je overigens ook kennis met de beste en de meest betrouwbare verzekeraars.

Is een obsessieve compulsieve behandeling mogelijk?

Ja, dat is zeker mogelijk. De specialisten van het GGZ kunnen je vrijwel altijd helpen om de klachten te verlichten. De duur van het behandeltraject hangt met name af van de ernst van de klachten.

Valt de obsessieve compulsieve behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, deze krijg je inderdaad vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering afsluiten is dus niet nodig. Wat wel nodig is, is dat je beschikt over een verwijzing van de huisarts.

Welke informatie lees je op de website Zorgverzekerinq.nl?

Je leest op dit platform alles over de zorgverzekering. Verder ontdek je verschillende verzekeraars en kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd