Maagzuurremmers vergoeding 2022

In ons land hebben veel mensen te kampen met maagzuur. Gelukkig is er iets te doen aan deze oprispingen in de vorm van maagzuurremmers. Krijg je dergelijke medicijnen eigenlijk vergoed of moet je aanvullend verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor de maagzuurremmers vergoeding 2022?

Maagzuurremmers vergoeding 2022 alleen vanuit de basisverzekering bij chronisch gebruik

Wat betreft de maagzuurremmers vergoeding 2022 geldt dat er alleen door de basisverzekering uitgekeerd wordt als sprake is van chronisch gebruik. Chronisch gebruik houdt in dat de maagzuurremmers gedurende een periode van tenminste zes maanden aaneengesloten hun werk doen. Krijg je de maagzuurremmers vergoeding 2022 vanuit de basisverzekering, dan volgt wel een verrekening met het eigen risico.

Hoge eigen bijdrage bij aanschaf maagzuurremmers

Gebruik je de maagzuurremmers niet chronisch? Dan kun je een verzekeraar kiezen die de maagzuurremmers vergoeding 2022 vanuit een aanvullende verzekering biedt. Je kunt eveneens een aanvullende verzekering nemen en een maagzuurremmers vergoeding 2022 ontvangen als de medicijnen vergoeding weliswaar vanuit de basisverzekering dekking hebben, maar waarvoor je een hoge eigen bijdrage moet betalen.

Check de kosten van de maagzuurremmers en de hoogte van de premie

Wat betreft een aanvullende verzekering voor het ontvangen van een maagzuurremmers vergoeding 2022 is het wel goed om de kosten voor het zelf aanschaffen van maagzuurremmers af te zetten tegen de extra premie die je moet betalen. Het kan zijn dat je door de medicijnen zelf kopen goedkoper uit bent namelijk. Over het vinden van de juiste verzekeraar hoef jij je ook al geen zorgen te maken, je kunt hier op deze website namelijk de verzekeraars gemakkelijk met elkaar vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen. Ontdek meer info over andere zorgverzekering vergoedingen.

Geldt er alleen een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor de maagzuurremmers vergoeding?

Nee. De maagzuurremmers kunnen vanuit de basisverzekering vergoed worden. Dan echter dient het medicijn chronisch en tenminste zes maanden lang gebruikt te worden.

Wel chronisch gebruik en toch een aanvullende verzekering nemen?

Dat kan en kan een serieuze optie zijn als je een hoge eigen bijdrage voor de maagzuurremmers moet betalen en als de medicijnen niet chronisch gebruikt worden. Check wel de kosten van de maagzuurremmers afgezet tegen de extra premie die je moet betalen. Soms is het aanschaffen van de maagzuurremmers voordeliger dan het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Waar vind ik de beste verzekering?

Door de verzekeraars op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken, vind je als vanzelf die verzekering die bij jou past en die aansluit bij jouw behoeften.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten