Lichttherapie behandeling vergoeding

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor lichttherapie behandeling mogelijk. Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking voor lichttherapie behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Lichttherapie is een behandeling waarbij je wordt blootgesteld aan intensief licht. Of er een lichttherapie behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is, kun je hier op Zorgverzekerinq.nl lezen. De website bied je toch al alle informatie over de zorgverzekering. Ook kun je hier de verschillende zorgverzekeringen prima en vooral goed met elkaar vergelijken. De zoektocht naar een goede zorgverzekering begint dus altijd op deze website.

Wat is lichttherapie?

Bij lichttherapie wordt je blootgesteld aan zeer intensief licht. Het licht dat gebruikt wordt is veel feller dan normaal kunstlicht, maar minder fel als tijdens een zomerse dag buiten. Het licht komt via de ogen binnen. De hersenen gebruiken dit vooral om bijvoorbeeld het dag- en nachtritme beter te reguleren. Een lichttherapie is prima geschikt voor mensen met een winterdepressie en winterblues. Lichttherapie werkt zeker niet verslavend en de therapie is zeer veilig. Lichttherapie kan eveneens helpen bij slaapklachten en kunnen je helpen een jetlag te bestrijden.

Wat zijn de lichttherapie behandeling kosten precies?

Dat kun je op voorhand moeilijk zeggen. Het hangt met name af waar de therapie precies voor toegepast wordt en hoeveel behandelingen je ondergaat. Daardoor kunnen de kosten voor lichttherapie per persoon behoorlijk verschillend zijn.

Valt de lichttherapie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

De lichttherapie behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit geval hoef je dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. Het is wel belangrijk dat je in het bezit komt van een directe verwijzing van de eigen huisarts om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste lichttherapie behandeling vergoeding?

Ook dat is niet zomaar te zeggen. Je kunt hier op Zorgverzekerinq.nl wel alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken. Verder lees je hier echt alles over de zorgverzekering en maak je kennis met de beschikbare en de beste zorgverzekeraars.

Waar kan lichttherapie je bij helpen?

Lichttherapie kan je helpen om het dag- en nachtritme te normaliseren en bij een jetlag. Ook als je te maken hebt met een depressie, kan een dergelijke therapie je helpen.

Valt de lichttherapie behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, deze vergoeding valt inderdaad binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering afsluiten hoeft dus niet. Een verwijzing van de huisarts is wel noodzakelijk.

Wat voegt Zorgverzekerinq.nl precies toe?

Op deze website lees je alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de zorgverzekeraars. Verder kun je de verzekeringen hier goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (15 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd