Leefstijlprogramma vergoeding 2022

Mensen die gezonder willen leven en te kampen hebben met overgewicht kunnen onder voorwaarden deelnemen aan het ontwikkelde leefstijlprogramma.  In bepaalde gevallen wordt dit programma vergoed uit de basisverzekering, soms ook niet.

Leefstijlprogramma vergoeding 2022 mogelijk uit basisverzekering

Mensen die af willen van overtollige kilo’s en beter willen leren omgaan met voeding en beweging kunnen baat hebben bij het leefstijlprogramma. Tijdens het programma krijgen deelnemers meer structuur aangereikt in hoe ze bewegen en sport een wezenlijk onderdeel van hun leven kunnen maken. Een leefstijlprogramma vergoeding 2022 krijg je alleen vanuit de basisverzekering als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan is een leefstijlprogramma vergoeding 2022 mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Het tegengaan van overgewicht

Een leefstijlprogramma vergoeding 2022 is vanaf 1 januari 2019 in bepaalde gevallen mogelijk vanuit de basisverzekering. Dan moet echter sprake zijn van een zogenaamd erkend programma gecombineerde leefstijlinterventie. Doel: het tegengaan van overgewicht. Daarbij zijn drie pijlers belangrijk: begeleiding bij minder en gezonder eten, begeleiding bij meer bewegen en psychologische ondersteuning  die bij verandering nuttig kan zijn. 

Huisarts bepaalt gezondheidsrisico

Niet iedereen komt  daadwerkelijk in aanmerking voor een leefstijlprogramma vergoeding 2022. Zo moet er sprake zijn van een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico. De huisarts is bij uitstek de man of vrouw die dit vast kan stellen. Weet jij of je in aanmerking komt voor de leefstijlprogramma vergoeding 2022? Vergelijk dan op deze website de verschillende verzekeraars. Doe dat op basis van prijs en kwaliteit.

Vergelijk de verzekeraars  hier

Kom je niet in aanmerking voor de leefstijlprogramma vergoeding  2022? Check en vergelijk dan de verzekeraars die een aanvullende verzekering hebben om het programma te volgen. Vergelijken kan prima op deze website!

Vind hier ook meer informatie over zorgverzekering vergoedingen.

Krijg je de leefstijlprogramma vergoeding standaard uit de basisverzekering?

Nee, dat is niet het geval. Je dient dan aan een aantal voorwaarden te voldoen. De huisarts kan bepalen of jij in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Is er ook een aanvullende verzekering voor het leefstijlprogramma?

Ja, je kunt je aanvullend laten verzekeren, al is dat niet bij alle zorgverzekeraars het geval. Ook de voorwaarden kunnen verschillen. Check dus goed de polisvoorwaarden op deze website.

Hoe vind je de beste zorgverzekeraar als je deel wilt nemen?

Je vindt de beste verzekeraar door de verschillende verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten