Kraamzorg vergoeding 2022

Het is voor veel kersverse moeders heerlijk als zij zich gedurende de eerste  dagen na de bevalling omringd weten door iemand die de eerste zorg voor het kind voorrekening kan nemen. Zie hier, dat is precies wat je met het inhuren van kraamzorg doet. Die zorg kan men je zowel in het ziekenhuis als thuis verlenen. Kraamzorg wordt doorgaans gedurende de eerste tien dagen na de bevalling ingezet om de ouders thuis te helpen bij de verzorging van de baby (en de moeder).  De kraamzorg vergoeding 2022 krijg je in principe uit de basiszorgverzekering.

Maximale kraamzorg vergoeding 2022 is vergoeding voor tachtig uur

Met kraamzorg haal je specialistische kennis in huis. Via een landelijk indicatieprotocol is af te lezen op hoeveel uur kraamzorg je recht hebt. Overigens kunnen die uren altijd nog veranderen na de bevalling.  De stelregel is dat als je borstvoeding geeft, je recht hebt op 49 uur kraamzorg. In andere gevallen geldt een periode van 45 uur. Die uren krijg je als kersverse ouders in de eerste acht dagen na de geboorte. Bij complicaties kan uiteraard sprake zijn van een langere periode kraamzorg. De maximale kraamzorg vergoeding 2022 is voor tachtig uur.

Niet verrekend met het eigen risico

Zoals gesteld komt de kraamzorg vergoeding 2022 uit de basis zorgverzekering. Je hebt het dan over de kraamzorg per uur, de inschrijving, het intakegesprek en eventueel assistentie bij de geboorte. Hoewel de kraamzorg vergoeding 2022 dus uit de basisverzekering komt, wordt het niet verrekend met het eigen risico. Wél geldt wat betreft de kraamzorg vergoeding 2022 dat er een eigen bijdrage verwacht wordt van 4,60 euro per uur. Voor die eigen bijdrage kun je eventueel een aanvullende verzekering afsluiten.

Vergelijk hier de verschillende verzekeraars met elkaar

Via deze website kun jij snel achterhalen  wat de voor jou beste verzekering en verzekeraar is. Dat doe je door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergeet daarbij niet de kleine lettertjes goed door te nemen. Kijk ook vooral verder dan alleen de prijs en neem notie van eventueel aanvullende eisen en voorwaarden op vergoedingen.

De kraamzorg vergoeding, wordt die gedekt vanuit het basispakket?

Ja, inderdaad. De Kraamzorg vergoeding valt binnen de dekking van de basisverzekering. We hebben het dan over de kraamzorg per uur, de inschrijving, intake en eventueel assistentie bij de bevalling. Je betaalt overigens geen eigen risico.

Is een aanvullende verzekering dan nog wel noodzakelijk?

Dat kan. Besluit je kraamzorg te nemen, dan betaal je weliswaar geen eigen risico maar wordt wel verwacht dat je zelf 4,60 euro per uur bijdraagt. Tegen die extra kosten zou je een aanvullende verzekering af kunnen sluiten.

Kan Zorgverzekerinq.nl je helpen bij het vinden van de juiste verzekeraar?

Dat kan Zorgverzekerinq.nl zeer zeker. Je kunt zelfstandig hier namelijk de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Dat doe je op basis van jouw specifieke zorgbehoefte. Vervolgens krijg je snel in beeld wat de voor jou perfecte zorgverzekeraar is.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten