Kinderopvang bij ziekenhuisopname 2025

Tijdens je ziekenhuisopname, na een ongeval of een operatie is het belangrijk dat opvang geregeld is voor je kind of kinderen. Kinderopvang is natuurlijk dan de beste uitkomst. De basisverzekering biedt helaas geen vergoeding voor kinderopvang tijdens ziekenhuisopname.

Ziekenhuisopname en je zorgverzekering

De zorgverzekeraars hebben elk hun eigen voorwaarden voor de vergoeding voor kinderopvang tijdens ziekenhuisopname. Zo vergoedt de ene verzekeraar pas bij meerdere aaneengesloten dagen ziekenhuisopname, terwijl de andere een leeftijd grens heeft. Kinderopvang vanwege een bevalling wordt in de meeste gevallen uitgelsoten van vergoeding. Hieronder de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen met de kinderopvang vergoeding.

Meer Kinderopvang tijdens ziekenhuisopname informatie

De bovenstaande zorgverzekeringen hebben wij voor je uitgezocht. Klik op meer informatie en wij verwijzen je direct door naar de juiste pagina. Iedere genoemde aanvullende zorgverzekering biedt natuurlijk meer dekking dan alleen voor de kinderopvang tijdens ziekenhuisopname in 2025. De informatie die je hier leest hebben wij samengesteld voor jou, echter kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwijzen je graag door voor meer informatie naar de website van de zorgmaatschappij.

Voorwaarden vergoeding

Iedere zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden voor een vergoeding voor kinderopvang tijdens ziekenhuisopname. Het is daarom slim om de polisvoorwaarden te lezen op de website van de verzekeraar. Zo kan het zijn dat er alleen een vergoeding verkrijgbaar is wanneer je meerdere dagen moet verblijven in het ziekenhuis. Een andere mogelijkheid is dat er een maximale leeftijd van de kinderen of het aantal maximale dagen dat je bent opgenomen effect heeft op de uiteindelijke vergoeding in 2025. Als laatste is het belangrijk om te weten dat kinderopvang vanwege een bevalling in de meeste gevallen niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoeding kinderopvang per zorgverzekering

Vergelijk de kinderopvang tijdens ziekenhuisopname vergoedingen in onze zorgvergelijker. Bereken direct je premie en sluit de best passende zorgverzekering af voor 2025.

4.7/5 - (26 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar