Kindermishandeling behandeling vergoeding

In 2025 is FBTO voor een kindermishandeling behandeling vergoeding de goedkoopste optie met een premie van € 131,95 p/m bij een eigen risico van € 385. Kies je voor € 885 eigen risico dan is Menzis á € 122,75 p/m het goedkoopst. Zilveren Kruis is met € 140,45 p/m bij € 385 eigen risico een erg goed alternatief.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Kindermishandeling is een groot maatschappelijk probleem. Mensen die met kindermishandeling te maken hebben of hebben gehad, kunnen prima terecht voor een behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Of er ook een kindermishandeling behandeling vergoeding 2025 beschikbaar is, lees je hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website kun je eveneens alles lezen over de zorgverzekering en kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat wordt verstaan onder kindermishandeling?

Kindermishandeling is geweld dat een volwassene een kind bewust of onbewust aandoet. Door dit geweld kan een kind ernstig fysiek of psychisch beschadigd raken. Uiteraard hebben de duur en de frequentie van de mishandeling behoorlijk invloed op de opgelopen schade bij het kind. Als het gaat om kindermishandeling dan wordt onderscheid gemaakt tussen lichamelijke mishandeling, lichamelijke verwaarlozing, psychische mishandeling, psychische verwaarlozing en seksueel misbruik. De gevolgen die kinderen ervaren kunnen tot op latere leeftijd aanwezig zijn in de vorm van bijvoorbeeld PTSS, lichamelijke klachten en een achterstand in groei en ontwikkeling.

Wat zijn de kindermishandeling behandeling kosten?

Zeker als het gaat om kindermishandeling behandeling is dat moeilijk te zeggen. Het hangt in sterke mate af van de ernst van de klachten en de duur van de mishandeling, Ook hangen de kosten af van het feit of een behandeling al dan niet snel bij iemand aanslaat of niet. Dat alles samen maakt dat de kosten echt maatwerk zijn.

Valt de kindermishandeling behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. De kindermishandeling behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Zorg er wel voor dat je in het bezit bent van een verwijzing van de eigen huisarts. Dit is een must om in aanmerking te komen voor de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste kindermishandeling behandeling vergoeding?

Ook dat is niet op voorhand te zeggen. Je kunt dit prima uitzoeken door de verzekeringen te vergelijken hier op Zorgverzekerinq.nl. Dan weet je zeker dat je altijd de voor jou beste keuze maakt. Hier maak je eveneens kennis met de verzekeraars en lees je echt alles wat met de zorgverzekering te maken heeft.

Bestaat er zoiets als een kindermishandeling behandeling?

Ja, deze behandeling bestaat zeker en wordt aangeboden binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen mensen helpen die te maken hebben of hebben gehad met de gevolgen van kindermishandeling.

Valt de kindermishandeling behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Wat je nodig hebt is een verwijzing van de huisarts. Een aanvullende verzekering afsluiten hoeft nu dus niet.

Welke informatie lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering. Ook kun je kennismaken met de zorgverzekeraars en kun je de verzekeringen vergelijken.

5/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd