Hospice vergoeding 2022

In een hospice brengt iemand de laatste fase van zijn of haar leven door. In die periode is het streven om op de best denkbare wijze het leven van de gast zo aangenaam mogelijk te maken. De zorg die je krijgt in een hospice noemt men palliatieve zorg.

Gericht op mensen in een levensbedreigende situatie

Palliatieve zorg in een hospice is gericht op mensen in een levensbedreigende situatie. Het streven is die mensen gedurende hun laatste levensfase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden. Overigens is pas sprake van palliatieve zorg als de levensverwachting minder dan drie maanden is. De hospice vergoeding is een vergoeding die je in beginsel vanuit de basisverzekering uitgekeerd krijgt. De hospice vergoeding 2022 heeft dekking vanuit de basisverzekering omdat de basisverzekering valt onder de ZVW, de zorgverzekeringswet.

Hospice vergoeding 2022 vanuit de basisverzekering

Palliatieve zorg valt overigens niet onder het eigen risico. Wel geldt wat betreft de hospice vergoeding 2022 een eigen bijdrage. In bepaalde gevallen brengt het hospice een eigen bijdrage in rekening. Dit voor bijvoorbeeld eten, drinken en het gebruik van een wasserette. Om de kosten voor die eigen bijdrage te dekken, kun jij je aanvullend verzekeren. Doe je dat, dan kun je in aanmerking komen voor een hospice vergoeding 2022.

Vergelijk verzekeraars en sluit de voor jou meest geschikte verzekering af

Wil jij de voor jou beste zorgverzekering kiezen, vergelijk dan hier op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar. Doe dat niet alleen op basis van de prijs, maar lees ook altijd de polisvoorwaarden en eventueel aanvullende eisen van de verzekeraar goed door voor je een beslissing neemt. Ook het vergelijken van andere vergoedingen is de moeite waard.

Is er een hospice vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja. De hospice vergoeding wordt vanuit de basisverzekering geregeld. Er geldt geen eigen risico, wel kan een eigen bijdrage gevraagd worden.

Is een aanvullende verzekering noodzakelijk?

Een aanvullende verzekering kan goed zijn. Een hospice kan namelijk kosten voor eten, drinken en de wasserij in rekening brengen. Voor die eigen bijdrage kan een aanvullende verzekering afgesloten worden.

Hoe vind je de voor jou meest geschikte verzekering?

Die vind je door hier op Zorgverzekerinq.nl de verzekeraars net elkaar te vergelijken. Check niet alleen de prijs, maar loop ook de polisvoorwaarden door voor je beslist voor een bepaalde verzekeraar te kiezen.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten