Hoogtevrees behandeling vergoeding

Interesse in de goedkoopste zorgverzekering met hoogtevrees behandeling vergoeding in 2025? Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95. De beste dekking voor hoogtevrees behandeling heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Hoogtevrees wordt in jargon ook wel acrofobie genoemd. Mocht je te maken hebben met hoogtevrees, dan kan vanuit de geestelijke gezondheidszorg hulp aangeboden worden. Je leest er veel meer over hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website kom je er ook achter of sprake is van een hoogtevrees behandeling vergoeding 2025. Heel erg handig is verder dat je de verschillende zorgverzekeringen hier op deze website goed met elkaar kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de voor jou beste keuze gaat maken.

Wat is hoogtevrees?

Je hebt hoogtevrees als je intense spanning voelt als jij je op (grotere) hoogte begeeft. Je krijgt te maken met hartkloppingen, je begint hevig te trillen en krijgt te maken met zweetaanvallen. Om deze reden ga je alles wat zich op hoogte begeeft stelselmatig vermijden. Dit kan natuurlijk behoorlijk wat gevolgen hebben voor het dagelijks even en voor jouw werk. Is dat het geval, dan is het verstandig om hulp te zoeken om zo van hoogtevrees af te komen. Hoogtevrees valt onder de specifieke fobie, een fobie voor hoogte in dit geval. Het is vaak prima te behandelen met gedragstherapie.

Wat zijn de hoogtevrees behandeling kosten?

Moeilijk aan te geven. Het heeft te maken met de ernst van de lachten en zeker ook met de duur van de behandeling.  Bovendien is de ene persoon sneller te helpen dan een ander. Om voornoemde redenen is vooraf weinig zinnigs te zeggen over de kosten van de behandeling.

Valt de hoogtevrees behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de hoogtevrees behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit geval hoef je dus geen beroep te doen op de aanvullende verzekering. Waar je wel voor moet zorgen, is een verwijzing van de huisarts. Deze verwijzing is echt noodzakelijk om de kosten voor de behandeling vergoed te krijgen.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste hoogtevrees behandeling vergoeding?

Dat kun je ontdekken door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken Heb je de verzekeringen vergeleken, dan maak je altijd de voor jou beste keuze. Op deze website lees je toch al alles ver de zorgverzekering en kom je in aanraking met alleen de beste en betrouwbare verzekeraars.

Is er iets te doen aan het fenomeen hoogtevrees?

Daar is zeker iets aan te doen. Zo kan bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg je prima ondersteunen als je te kampen hebt met hoogtevrees.

Valt de hoogtevrees behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, deze vergoeding valt binnen de basisverzekering. Zorg wel dat je in het bezit komt van een verwijzing van de huisarts. Dat is namelijk een must.

Welke informatie lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering. Ook kun je de zorgverzekering vergelijken en maak je vrijblijvend kennis met de zorgverzekeraars.

5/5 - (10 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd