Gilles de la Tourette behandeling vergoeding

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor middelen tegen gilles de la tourette behandeling mogelijk. Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking voor middelen bij gilles de la tourette behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Gilles de la Tourette wordt ook wel de ticstoornis genoemd. Over deze stoornis kun je alles lezen hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Aan de ticstoornis kan met behulp van de GGZ zeker iets gedaan worden. Of er ook een Gilles de la Tourette behandeling vergoeding 2025 lees je eveneens op deze website, zoals je hier ook kennis maakt met de beste verzekeraars en de verzekeringen nauwkeurig met elkaar kunt vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Wat is Gilles de la Tourette?

Dit is zoals reeds gesteld een ticstoornis. Onder een tic wordt een plotselinge, snelle, herhaalde en niet-ritmische beweging of geluid verstaan. Ongeveer 1 procent van onze bevolking heeft te maken met Gilles de la Tourette. De stoornis ontstaat al in de kindertijd en het komt vaker bij jongens voor. Na verloop van tijd ontstaan na een enkele tic vaak meer en complexere tics. De piek in de ernst van de klachten die te maken hebben met Gilles de la Tourette  ligt vaak zo rond de tien en de twaalf jaar.  De stoornis gaat overigens vaak samen met ADHD. Verder zijn mensen met deze stoornis vaak gevoeliger voor depressies en verslavingen.

Wat zijn de Gilles de la Tourette behandeling kosten?

Dit is echt maatwerk. Hoe ernstig zijn de klachten en hoe snel slaat een behandeling aan? Het zijn vragen die belangrijk zijn al het gaat over de kosten voor een behandeling. Dat betekent dus dat de kosten per persoon voor een behandeling sterk kunnen verschillen.

Valt de Gilles de la Tourette behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de Gilles de la Tourette behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Binnen de geestelijke gezondheidszorg kan maatwerk geleverd worden. Je bent dus geen aanvullende verzekering nodig. Wel moet je een directe verwijzing hebben van de eigen huisarts om in aanmerking te komen voor deze vergoeding.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste Gilles de la Tourette behandeling vergoeding?

Om dat antwoord te krijgen, kun je op Zorgverzekeirnq.nl de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Verder lees je op deze website echt alles over de zorgverzekering en maak je kennis met de verzekeraars die jou prima van dienst kunnen zijn.

Bestaat er een Gilles de la Tourette behandeling eigenlijk?

Er bestaat zeker een dergelijke behandeling, aangeboden via de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen helpen bij deze stoornis.

Valt de Gilles de la Tourette behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Je hoeft dus geen beroep te doen op de aanvullende verzekering. Zorg wel voor een verwijzing van de huisarts om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Op deze website lees je alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de verzekeraars en vergelijk je de zorgverzekeringen.

5/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd